Adana Tiyatro Festivalinin ikinci haftası başlıyor
KÜLTÜR SANAT 31.05.2021 10:26:00 806 0

Adana Tiyatro Festivalinin ikinci haftası başlıyor

22. Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, ikinci haftasında Merkez Park ve Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi’nde gösterilecek oyunlarla devam ediyor.

Sivas Devlet Tiyatrosu’nun “Kendime Kıyamam”, Tiyatro Kedi’nin “Aşkımız Aksaray’ın En Büyük Yangını” oyunları Merkez Park’taAnkara Devlet Tiyatrosu’nun “Sonsuzluk Kitabevi”, Van Devlet Tiyatrosu’nun “Penceredeki Atlar”, Kuzgun Yapım’ın “Tuna Kıvrımı” adlı oyunları Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi’nde 31 Mayıs – 6 Haziran 2021 tarihleri arasında tiyatroseverlerle buluşacak.

 Ankara Devlet Tiyatrosu “Sonsuzluk Kitabevi” oyunuyla insanlığın; yaşamın çarkı içinde öğütülüp yok olduğu zamanlarda, hiçliğe boyun eğmek yerine, sonsuz olmak isteyen adamın tuhaf hikâyesini anlatıyor. 

Sivas Devlet Tiyatrosu’nun komedisi “Kendime Kıyamam” yazarı Cruth Flatow’un usta kalemiyle dünyanın en eski ve en sevilen hapishanesi evliliği anlatan entelektüel bir eğlenceye dönüşüyor. Eşinden boşandıktan sonra oğlu Ulrich’le düzenli ve planlı bir bekar hayatı süren ve evlilik müessesine tamamen karşı olan nikah memuru Wolfgang Jaeger, günün birinde oğlunun evlenmek istemesi ile çileden çıkar. Bütün bu talihsizliklerin yanında ayni gün karşısına çıkan güzel bir kadın onun kurallar çerçevesinde olan duygularını ve aşka bakışını bir anda darmadağın eder. 

Van Devlet Tiyatrosu’nun “Penceredeki Atlar” oyunu dünyanın herhangi bir yerinde herhangi bir zamanda, üç yüzyıllık savaş ve yıkım boyunca saçma bir yolculuk; savaşın delilik ile vücut bulmuş halini anlatıyor. Penceredeki Atlar, yazarı Matei Visniec’in kaleminden savaşın ve açtığı delice yaraların post modern bir yansılanması olarak öne çıkıyor.

Tiyatro Kedi’nin “Aşkımız Aksaray’ın En Büyük Yangını” oyunu 19. yüzyıl İstanbul’unda, Aksaray’da geçen emsalsiz bir aşkın öyküsü. Saraydan mahalleye gönderilen güzel ve hüzünlü Mahitab’ın, kırılgan yürekli kemancı Artin’in, mahalledeki düzenin koruyucusu babayiğit tulumbacı reisi Abidin’in, zarif İstanbul beyefendisi Firuz Bey’in, altın kalpli çingene Merzuka’nın, kahveci Salih Efendi’nin ve o küçücük mahalleye kocaman yüreklerini sığdırmış olan mahallelilerin; özlediğimiz eski İstanbul Şarkıları ile bezenmiş öyküsünü anlatıyor.

Kuzgun Yapım’ın “Tuna Kıvrımı” oyunu ise Demir Perde döneminde Macaristan'ın Tuna Nehri üzerinde bir kafeteryada çalışan garson bir kadın ile mesai bitiminin son dakikalarında içeri giren erkek bir müşteri arasında geçen komik, sıcak, sempatik ve ilginç bir hikâye. Oyun, giderek yalnızlaşan ve güvenden yoksun yaşayan modern insanın trajedisini anlatıyor.

Festivalde pandemiye karşı tüm önlemler alındı

Türkiye’nin en uzun soluklu tiyatro festivali, bu yıl 21 Haziran’da sona erecek. COVID-19 pandemisi nedeniyle bu yıl kısıtlı sayıda izleyicinin ağırlanacağı ve tüm önlemlerin alınacağı festivalde, bu yıl oyunlar Adana Merkez Park Amfi Tiyatro Park ve Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi’nden sahnelenecek. 

Oyun temsilleri öncesinde seyircilerin ateşi ölçülecek, HES kodları kontrol edilecek ve biletlerdeki QR kodların okutulmasıyla seyirciler temassız bir şekilde salona alınacaklar. Oyun bitimine kadar seyircilerin maske ile oyunu izlemesinin zorunlu olduğu festivalde, görevli tüm personel de maske ve siperlik kullanacak. (CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

“STOA FELSEFESİ VE TARSUS'TA STOACILIK”KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ KISA FİLM FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

ADANA’DA BAĞLAMA GÜNLERİ’NİN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Düş ve Gerçek Arasında Çareli Çaresiz Çizgiler Kitabı

Sanatçı Selva Özelli Solo Sergisi ile ABD’de

“Doktordan Az Kullanılmış” bu defa bir kitap adı

HÜSEYİN SÖZLÜ, "AĞUSTOS AYI TÜRK'ÜN ZAFER AYIDIR"

İZMİT ALTIN PİŞMANİYE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ‘’BELGESEL FİLM YARIŞMASI’’ FİNALİSTLERİ BELİRLENDİ

EMEKLİLERİN YENİ ADRESİ ‘EMEKLİ KÜTÜPHANESİ’

İZMİR KULLUK İLE TANIŞIYOR

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

“Soul Müziğin Diva”sı Imany, 7 Eylül’de Türkiye’de

‘ÇOK YAŞA CUMHURİYET’ ÖDÜLLÜ BESTE YARIŞMASI BAŞVURULARI İÇİN SON HAFTA!

TÜRK RESSAMLARIN LONDRA ÇIKARMASI!

YILDIZ TOZU KARAKTER ANALİZLERİ

"ZAFERİN RENGİ" GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU İLE ÇEKİMLER İÇİN GERİ SAYIMA BAŞLADI!

Büyükşehir ve YEDAM’dan bağımlılıkla mücadelede iş birliği

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA TÜM TÜRKİYE "ŞEHRİNİ KEŞFEDECEK- GELECEK ENERJİSİNİ KORUYACAK!”

12. ULUSLARARASI İZMİT PİŞMANİYE, MÜZİK ve DANS FESTİVALİ,25-27 AĞUSTOS’TA

‘’20. GELECEĞİN SİNEMASI’’ YARIŞMASININ JÜRİ ÜYELERİ AÇIKLANDI

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli