ADANA´DA MOBİLYA FUARI YARIN AÇILIYOR
EKONOMİYE BAKIŞ 2.10.2017 13:53:26 11323 0

ADANA´DA MOBİLYA FUARI YARIN AÇILIYOR

ÇUKUROVA MOBİLYA DEKORASYON FUARI 11. KEZ KAPILARINI AÇIYOR. ALAGÖZ, ?ÇUKUROVA KLASİK MOBİLYA İSKELETİ ÜRETİMİNDE TÜRKİYE´NİN LİDERİDİR?DEDİ

VAHİT ŞAHİN

TÜYAP Adana tarafından Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası,  Adana Ticaret Borsası, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Adana Organize Sanayi Bölgesi, Adana Marangoz ve Mobilyacılar Odası, Adana Mobilya Sanayicileri İşadamları Derneği, KOSGEB ve Çukurova Fuarcılık destekleri ile düzenlenecek olan 11. Çukurova Mobilya Dekorasyon Fuarı 3- 8 Ekim 2017 tarihleri arasında TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde sektörün temsilcilerini bir araya getiriyor.

Beraberinde Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Rıza Ercan, Adana Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Yalçın Avcı, Adana Mobilya Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı Rüştü Erdem, ASO Mobilyacılar Meslek Komitesi Başkanı Ahmet Güldiker, ÇUFAŞ Genel Müdürü Burak İnceoğlu ve TÜYAP Bölge Başkan Yardımcısı Salih Gökmen ile Divan Oteli´nde bir basın toplantısı düzenleyen Alagöz, Çukurova´nın klasik mobilya iskeleti üretiminde Türkiye´nin lideri olduğunu belirtti. Alagöz, Çukurova Mobilya Dekorasyon Fuarı´nın bölgede önemli iş birliklerine imza attırdığını dile getirdi. Mobilya sektörünün en önemli üretici ve ihracatçı firmalarını tek çatı altında toplandığını belirten Alagöz, ?Adana başta olmak üzere Ankara, Gaziantep, Mersin, Nevşehir ve Osmaniye´den gelen firmaların katılımı ile düzenlediğimiz fuarımızda; yemek odaları, yatak odaları, oturma grupları, modüler mobilyalar, bebe-çocuk-genç odaları, çekyatlar, kanepeler, sehpalar ve büro mobilyaları sergilenecek? dedi. 

ALAGÖZ, "11 YILDA FUARIMIZ ZİRVEYE ULAŞTI"

 1 yıldır fuar hazırlıklarını yoğun bir şekilde sürdürdüklerini duyuran TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü Cihat Alagöz, ?Bölgedeki yoğun çalışmalarımızın yanı sıra Dünya´da da tanıtım çalışmaları yaparak Fuarımızın adını duyurmaya çalıştık. İsrail ve Lübnan´da bire bir sektör temsilcilerimiz Fuarımızın tanıtımını yaptı. Fuarımız sadece bölgenin değil Dünya´nın da yakın markajında? Bu yıl 11.sini düzenleyeceğimiz fuarımız; 10 yıllık deneyimin ve tecrübenin birikimi ile zirveye ulaştı. Yüksek bir katılım ve ilgi ile fuarımızı açıyoruz. Emeği geçen ve destek veren tüm kurum ve kuruluşlarımıza çok teşekkür ediyorum.? dedi.

"İHRACATA KATKI BÜYÜK"

11 yılda fuara yaklaşık 700 mobilya firmasının katıldığını belirten Alagöz,  yaklaşık 350 bin ilgili tarafından da fuarın ziyaret edildiğini vurguladı. Çukurova Mobilya Dekorasyon Fuarı´nın sektörün bölgedeki gücünü göstermesi açısından önem taşıdığını belirten Alagöz, ?Geçen yıl fuarımızda; 13 ülkeden 180´i yabancı profesyonel ziyaretçi olmak üzere toplam 36.750 yerli ziyaretçi ağırladık. Bu yıl 15 ülkeden 200´ü yabancı profesyonel ziyaretçi olmak üzere yaklaşık 40 bin ziyaretçi bekliyoruz? dedi.

Fuarın ihracata katkısına da değinen Alagöz; ?Ağustos ayı ihracat rakamları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10,7 artış gösterdi. Geçen sene Ocak-Ağustos dönemine oranla ihracat yüzde 21 oranında artarak 7 milyar 793 milyon dolara çıktı. Bu artış ve ilerleme bölgenin gelecekte de önemli bir Mobilya İhracat Üssü olacağının işareti. Fuarlarımız bu amacın gerçekleştirilmesine yönelik stratejik platformlardır.? diye konuştu.  

Fuara katılan ziyaretçilerinde yüzde 95´inin memnun ayrıldıklarını belirten Alagöz, bu yıl da katılımcı ve ziyaretçilerin Fuardan memnun bir şekilde ayrılması için gerekli gayreti gösterdiklerini sözlerine ekledi.  

3-8 Ekim tarihlerinde TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenecek olan 11. Çukurova Mobilya Dekorasyon Fuarı, 10.00 ila 21.00 saatleri arasında ziyaretçilerini bekliyor. (vş)

 

 


Haber Kaynak : ÖZEL HABER

CHP’Lİ BULUT, “BÜTÇE KEYİF ÇAYI ÖNERİYOR” (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Yunanistan,Afgan göçmenleri denize itti (VİDEOLU HABER)

Besicilerin saman telaşı başladı

Ekonomik güven endeksi yüzde 8.5 azaldı

Sanayi üretimi Nisanda % 0,9 arttı

Tamer Son, ?Konut Yatırımı İçin En Cazip Dönem?

İnşaatın ilk 4 aylık karnesi zayıf

Limon değerleneceği güne kadar yatağa giriyor

Fitch, Türkiye´nin kredi notunu açıkladı

ANAVARZA BAL´IN 2018 HEDEFİ YÜZDE 40 BÜYÜME

Linyitin kalorisini arttıran buluş 1 milyar TL tasarruf sağlayacak

BAYRAKTAR, "CEVİZ ÜRETİMİNDE DÖRDÜNCÜYÜZ?

Domateste firma kısıtlaması

Türkiye´deki dolar milyarderlerinin sayıları azaldı, servetleri arttı

Rus uzmanlar Türk domates üreticilerini teftiş edecek

Domatesin Rusya´ya ihracat tarihi belli oldu

11. ÇUKUROVA MOBİLYA DEKORASYON FUARI YENİ İŞ ORTAKLIKLARINA İMZA ATTIRIYOR

ADANA´DA MOBİLYA FUARI YARIN AÇILIYOR

LEXUS ADANALILARA TANITILDI

Resmi Rezerv Varlıkları Temmuz´da azaldı

İnşaat sektöründe istihdam yüzde 2,1 azaldı

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli