Adana´da ücretsiz eğitim için 25 bin öğrenci sınava girdi

Adana´da ücretsiz eğitim için 25 bin öğrenci sınava girdi

Adana Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezleri´nde (ABEM) verilen ücretsiz kurslardan yararlanmak isteyen 25 bin öğrenci giriş sınavına katıldı. Rekor katılımın olduğu sınavın sonuçları 20 Eylül´de açıklanacak.

  Adana´nın 12 ilçesindeki 15 şubesiyle eğitimde fırsat eşitliği sunan ABEM´de verilen ücretsiz Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kurslarından yararlanmak isteyen 25 bin öğrenci giriş sınavına girdi.

  Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı´na bağlı olarak faaliyet gösteren ve kalitesini her yıl arttıran ABEM´e giriş sınavı Seyhan, Çukurova, Sarıçam, Yüreğir, Ceyhan, Yumurtalık, İmamoğlu, Karataş, Kozan, Feke, Saimbeyli, Karaisalı ilçelerinde 11-14 Eylül tarihleri arasında yapıldı. LGS için ortaokul 7 ve 8´inci sınıflar ile YKS için lise 11 ve 12´nci sınıflar ile mezun gruplardan toplam 25 bin öğrenci ABEM´in açtığı giriş sınavına katıldı.

  Sonuçlar 20 Eylül´de açıklanacak

  Eğitim kalitesi her yıl katlanarak artan ve başarı ortalaması yüzde 95.09 yükselen ABEM´de görevli deneyimli öğretmenler, sınava giren 25 bin öğrencinin cevap anahtarını değerlendirmeye aldı. ABEM´de yeni dönemde ücretsiz eğitim fırsatından yararlanmayı hak eden 11 bin öğrencinin isimlerinin Adana Büyükşehir Belediyesi´nin kurumsal internet sitesinden açıklanacağını bildirildi. Adana Büyükşehir Belediyesi´nin ´adana.bel.tr´ adresli internet sitesinde giriş sınavında başarılı olan öğrencilerin listesinin 20 Eylül´de ilan edileceği duyuruldu. (SB)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı