Tarih: 19.05.2015 12:21

Adana`da Deniz Kaplumbağalarının Yaşam Alanları Temizlendi

Facebook Twitter Linked-in

Etkinlikte, üniversitesi öğrencileri, akademisyenler, çeşitli meslek liselerinin öğrencileri ve izcilerin katılımı ile yaklaşık 200 kişi, kaplumbağalara temiz bir üreme alanı oluşturmak için yaklaşık 5 kilometrelik bir sahil şeridine gruplar halinde dağıldı.
Güneşin altında 5 saat boyunca yoğun çaba sarf ederek çevredeki atıkları toplayan gençler, nesli tükenme tehlikesinde bulunan Caretta Caretta`ların sahildeki çöplere takılarak hayatlarını kaybetmelerini önlemeye ve o bölgedeki varlıklarını korumalarını sağlamaya destek oldu.
Adana Büyükşehir Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Teknik Eğitim Vakfı Adana Şubesi Proje Koordinatör Yardımcısı olan Nermin Şahin, yaptığı açıklamada, "Bize, etkinliğin düzenlenmesinde koşulsuz destek sunan Adana Büyükşehir Kent Konseyi`mize, Hacı Veli Karakuş`a, Sait Altıparmak`a, Meryem Akçayoğlu`na ve bütün katılımcılarımıza şükranlarımı sunuyorum. Sayısı hızla azalan deniz kaplumbağaların üreme alanı Adana`da olmasına karşın, çok küçük bir kitle tarafından tanınmakta. Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz Akyatan Lagünü Sahil Temizliği faaliyetimiz ile bu bölgeyi ulusal basınımızın desteği ile binlerce insana ulaşarak, Caretta Caretta`ların korunması adına bilinçlendirme çalışmaları yürütüyoruz. Faaliyetimize, her yıl, yerel yönetimlerin, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının, liselerin ve üniversitelerin destek olması gururu verici" dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —