Tarih: 25.06.2018 11:30

Adanalı genç bilimciler doğa dostu otomobillerini tanıttı

Facebook Twitter Linked-in

Mersin Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği, Makine Mühendisliği ve Otomotiv Mühendisliği öğrencileri tarafından oluşturulan Teknoloji Sporları (MEUTechSportbs) ekibi tarafından geliştirilen ?Myrtus? isimli otomobil, Adana bulunan bir alışveriş merkezin´nde sergilendi. 
Myrtus otomobili 2016-2017 yılında TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları´nda performans kategorisinde 12 üniversite takımı arasında Türkiye 3´üncü oldu. Tanıtım ve Yaygınlaştırma kategorisinde Türkiye 1´incisi olan otomobil, AVM´nin her yaş grubu ziyaretçilerinde hayranlık uyandırdı. 
Yüzde 100 yerli araç üretmeyi hedefleyen MEÜTechSports ekibi, tasarladığı otomobillerle katıldığı yarışmalardan kazandığı ödüllerle dikkat çekiyor. Ekip, 2015-2016 yılında TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışmasında 65 takım arasında ?Elektromobil? kategorisinde jel batarya teknolojili elektriklikli ?Encülüs? adlı araçlarıyla Türkiye 19´uncu oldu. 
Otomobil sektörünün geleceği olan doğa dostu enerji kaynakları ile daha verimli, güvenli ve konforlu projeleri gerçekleştirme yolunda ilerleyen MEÜTechSports ekibi, 2016-2017 yılında TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları´nda ?Elektromobil? dalında li-lon batarya teknolojili elektrikli ve hidrojenli ?Regma? isimli araçlarıyla Türkiye 23´üncü oldu. 
Mersin Üniversitesi tarafından düzenlenen ?Ar-Ge Proje Pazarı 2017? yarışmasında 58 proje arasında ?Hidrojen Enerjisi ile Çalışan Araç Tasarım ve Üretimi´ çalışmalarıyla 2. olan ekip, 710 cc´ye kadar içten yanmalı motorla üretecekleri otomobil ile İtalya´da düzenlenecek ?Formula Student? yarışmasına katılacak. 
Alışveriş merkezin´nde otomobillerinin tanıtımını yapan üniversite öğrencileri, Temmuz ayında gerçekleştirilecek yarışmaya ilk defa katılmanın heyecanını yaşayan MEÜTechSports ekibi, benzinli araç projesi üzerindeki çalışmalarını sürdürüyor. (Öİ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —