Tarih: 23.04.2019 10:39

Adana´nın tek uluslararası turnuvası marka kulüp ATDSK´da

Facebook Twitter Linked-in

20 Nisan´da yapılan eleme maçlarının ardından 22 Nisan´da ana tablo maçlarına geçilmesiyle birlikte genç raketlerin tenis şovlarına sahne olan 19´uncu Çukurova Cup(2019Tennis Europe JuniorTour) 14 Yaş Uluslararası Tenis Turnuvası´nın açılış töreni, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk´ün çocuklara hediye ettiği dünyanın tek çocuk bayramı olan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nın yıldönümünde yapıldı. Turnuvaya katılan 16 ülkenin tenisçileri, kendilerine armağan edilen bu özel günde ATDSK´da ikram edilen yöresel yiyeceklerin tadına bakarken, Çocuk Şenliğiyle de eğlendiler.  Türkiye, Almanya, Avusturya, Belarus, Bulgaristan, Estonya, Hırvatistan, İngiltere, İspanya, İtalya, Kazakistan, Kıbrıs, Romanya, Rusya, Sırbistan, Ukrayna´dan turnuvaya katılan sporcular, kortta bu kez dans edip, zumba yaptılar.

Başarıları ve Türk Sporu´na kazandırdığı tenisçileri ile marka kulüp olan ATDSK´da dünya çocuklarını bir araya getiren Çukurova Cup´ın açılış töreninde konuşan Kulüp Başkanı Ali Refah Keskin, şampiyon raketler yetiştirdikleri ATDSK´da düzenledikleri turnuvalarla da Türk Tenisi´ne katkı koyduklarını söyledi. Tenisçilerin gelişimi açısından turnuvaların önemine değinen Keskin, ?Bu bağlamda ATDSK olarak başlattığımız, Adana´mızın tek uluslararası tenis turnuvası olan Çukurova Cup´ıaralıksız 19 yıldır düzenlemenin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Atatürk´ün tüm dünya çocuklarına hediye ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nın yıldönümünde açılışı yaptığımız Çukurova Cup´ta kortlarımızda kıyasıya mücadele yaşanacak? dedi. Altyapıdan Sorumlu Tenis Kaptanı Özkan Çetin de, turnuvanın düzenlenmesinde büyük emeği bulunan Başkan Keskin ile organizasyonun mimarı ATDSK Yönetim Kurulu Üyesi Tuna Girtine Işık´a teşekkür etti. 60´ıncı yılını kutlayan ATDSK´da laik, demokratik, zeki, çevik ve ahlaklı sporcular yetiştirdiklerini kaydeden Çetin, ?Tam bağımsız, çağdaş, laik ve demokratik Türkiye´nin mimarı ulu önder Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyoruz? dedi.


BAYRAM HAVASINDA AÇILIŞ

Konuşmaların ardından gün boyu genç raketlerin mücadelesine sahne olan B kortunda bu kez dans, jimnastik gösterileri yapıldı. Erol Güncek Akademi´nin organizasyonunda gerçekleşen Çocuk Şenliği´nde küçük jimnastikçilerin kule yapıp, Türk Bayrağı açarak sonlandırdıkları gösteriler büyük alkış topladı. Turnuva sporcularıyla birlikte tüm çocuklar, Erol Güncek´in yönetiminde zumba yaptılar. Şenlik, Flat Grubu´nun konseri ile noktalandı. 19´uncu Çukurova Cup, 28 Nisan´da yapılacak tekler ve çiftler final maçları ve kupa töreni ile sona erecek.(Öİ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —