AKP
SİYASET 27.09.2021 11:07:00 462 0

AKP'Lİ YAVUZ, "BU ANAYASA DEĞİŞMELİDİR"

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, "Hepimizin ortak idealleri var, bu ideallerimizden birisi de anayasa değişikliğidir. Bu anayasa darbe yüklü bir anayasa"dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Serdivan ilçesindeki bir restoranda düzenlenen Eğitim-Bir-Sen Genişletilmiş İş Yeri Temsilcileri Toplantısı'na katılarak, mevcut anayasanın mutlaka değişmesi gerektiğini söyledi.
Yeni milli anayasaya ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Yavuz, "Önemli ideallerimiz var, hepimizin ortak idealleri var. Bu ideallerimizden birisi de anayasa değişikliğidir. Bu anayasanın neden mutlaka değişmesi gerekir? Üç sebebi var. Birincisi, bu anayasa darbe yüklü bir anayasa. Bu anayasa devleti değil, milleti zapturapt altına alıyor. Bunun için mutlaka değişmesi gerekir. Halbuki anayasalar, devleti zapturapt altına alır. İki, aslında milletin devleti olur ama bu anayasaya göre devletin milleti var, bunu da gözetmemiz gerekir. Onun için mutlaka yeni anayasa idealine doğru yürümemiz gerekir. Üçüncüsü, bu anayasanın bir ruhu var ve bu ruhunu birileri çok iyi anlıyor ama biz anlamıyoruz. Bizim, milletimizin anlayacağı hale dönüşsün diye mutlaka değişmesi gerekir, yeni milli anayasayı söz konusu etmemiz gerekir." diye konuştu.
2008 yılının şubat ayında sadece üniversitelerde başörtüsü sorununun çözülmesi için girişimde bulunulduğunu aktaran Yavuz, yapılan değişiklik üzerine martta AK Parti'ye kapatma davası açıldığını anımsattı.
Anayasal değişikliklerin Anayasa Mahkemesince sadece usul anlamında denetime tabi tutulduğunu, esas yönünün incelenemeyeceğini dile getiren Yavuz, "Ama o dönemde esastan da incelendi, biz anlamadık, onun ruhundan birileri anlıyor. Esastan incelenemeyecek anayasa değişikliği esastan incelendi ve maalesef anayasaya aykırı şekilde anayasa değişiklikleri iptal edildi. O zaman her birimizin, bütün milletin anlayacağı ruha sahip olsun diye bu anayasanın değişmesi gerekir." dedi.

"Toplu sözleşme süreci, önemli başarı ve kazanımlarla taçlandı"

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da üyelerinin mali ve sosyal haklarını iyileştirmeye çalıştıklarını belirterek, "Gayretimiz, üyelerimizin sosyal haklarıyla beraber onun özlük ve özgürlük kanalını genişletmek, ekonomiden, milli gelirden alacağı payı genişletmek, saygın iş ilkesi gereğince saygın ücreti temin etme noktasında örgütlü gücümüzle mücadele etmektir." diye konuştu.
Toplu sözleşme sürecinin önemli başarılar ve kazanımlarla taçlandığını dile getiren Yalçın, şöyle devam etti:
"Salgın sürecinin bulunduğu, ekonominin örselendiği, ülkelerin kaygılarının, bütçe açıklarının her geçen gün arttığı bir zeminde toplu sözleşme yapmak kolay değil ama böyle bir süreçte bile Memur-Sen ailesi olarak hem strateji hem müzakere hem mücadele yönüyle bu sürece ilişkin çok ciddi farkındalık oluşturmakla beraber kazanım sayımızı 5 toplu sözleşmede getirdiğimiz 258'den 350'ye yükseltmiş durumdayız. 92 yeni kazanım, 87 önceki kazanımlarımızın ilave artışıyla 179 noktada iyileştirme sağlayarak sendikalı olanlar için iki yıl içerisinde yüzde 30 ila yüzde 40,22 oranında iyileştirme alacağımız bir toplu sözleşmeyi irad ettik. Bu süreçte emeğinizden, gayretinizden dolayı teşekkür ediyorum."
(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,40% 0,03
  • EURO

    34,46% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2487,23% 0,18
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00
  • Salı 29.2 ° / 15.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.5 ° / 16.6 ° Güneşli
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli