AKŞENER, “YENİLGİYİ ŞİMDİDEN SİNDİRMEYE BAŞLASAN İYİ EDERSİN”
SİYASET 26.05.2022 12:41:00 674 0

AKŞENER, “YENİLGİYİ ŞİMDİDEN SİNDİRMEYE BAŞLASAN İYİ EDERSİN”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener,"Çünkü sandıkta başına gelecek hazin sonu görmemize inan ki çok az kaldı. 'Özgürlük, demokrasi' diye geldin. 1909'un intikamı peşine düştün dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener,Sultan 2. Abdülhamid ile ilgili tartışmalara değinerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarını anımsattı.

Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan için tarihin, ecdadın sadece kendi iktidarını korumaya hizmet ettiği sürece değerli olduğunu öne sürdü.

"Kaybedeceğini anlayan Erdoğan'ın çaresiz çırpınışlarını eğlenerek izlediklerini" dile getiren Akşener, "Tazmanya canavarı edasıyla attığı hamasi tiratlarını gülerek dinliyoruz. Haddi kim bilecekmiş, hududu kim görecekmiş, milletimizin tokadını kim yiyecekmiş, hep birlikte şahit olacağız. Sayın Erdoğan'ı şimdiden uyarıyorum. Bu saatten sonra 'milletim beni affetsin'ler tutmaz. 'Ortağım beni kandırdı' edebiyatını da kimse yemez. Yenilgiyi şimdiden sindirmeye başlasan iyi edersin. Çünkü sandıkta başına gelecek hazin sonu görmemize inan ki çok az kaldı. 'Özgürlük, demokrasi' diye geldin. 1909'un intikamı peşine düştün." ifadelerini kullandı.

Tarihe sahip çıkmanın, tarihten ilham alınarak yol yürümenin ve tarihe atıf yaparak siyaset dersi vermenin yolunun, ilk önce tarihi öğrenmekten geçtiğini vurgulayan Akşener, "Tarih 'keşke Yunan galip gelseydi' diyen meczup Fesli'lerin hezeyanlarından öğrenilmez. Yalan yanlış danışman notlarından da öğrenilmez. Dizi sahnelerinden, çizgi romanlardan hiç öğrenilmez. Tarih, okuyarak araştırarak öğrenilir. İşte bu yüzden Sayın Erdoğan tarihi bir türlü öğrenemiyor. Çünkü kendisi okumayı sevmiyor. Eline tutuşturulan notlardan ötesini görmüyor. Kulağına üflenen sesler dışında kimseyi duymuyor. Dört bir yanını saran cehalet duvarından attığı hamasi nutuklarla günü kurtarmaya çalışıyor." diye konuştu.

Akşener, tarihe, Erdoğan gibi kişiler ve kavgalar üzerinden de bakmadıklarını, değerler, sistemler ve sonuçlar üzerinden tarihi ele aldıklarını, Abdülhamid Han'la değil, o günün şartlarındaki demokrasi rüzgarıyla, tekleşmeye, tek adamlığa giden her yolu azimle kesmiş milli iradeyle ilgilendiklerini anlatarak, şunları kaydetti:

"Sayın Erdoğan, nedense istibdat dönemi ile günümüz arasındaki benzerlikleri dile getirmemden çok rahatsız oldu. Sayın Erdoğan için rehber kabul ettiği, rol model aldığı ama nasıl vefat ettiğini bile bilmediği Abdülhamid Han'ı kendisine benzetmek büyük bir hakaretmiş. İstibdat bir olgudur, bu inkar edilemez. Bu tarihsel bir hakikattir. Ancak görüyoruz ki Sayın Erdoğan için istibdadın kendisi değil, istibdada kimin maruz kaldığı ve istibdadı kimin uyguladığı daha önemli. Kabileci zihniyet işte böyledir. Kendi uyguladığı istibdadı umursamaz ama kendi maruz kaldığı zaman avaz avaz bağırır. Halbuki istibdat göreceli değildir. Ya vardır ya da yoktur. Ya karşısındır ya da yanındasındır, bu kadar basit. Eğer istibdada karşıysan; söz Abdülhamid Han'a da gelir, 1912'deki sopalı seçimlere de 1946'daki sandık baskısına da. Askeri vesayete de karşı olursun, 27 Mayıs darbesine de 12 Mart'a da 12 Eylül'e de 1909'daki darbe teşebbüsüne de karşı durursun, 15 Temmuz 2016'dakine de. Yassıada mahkemelerindeki adaletsizliğe de isyan edersin, tweet atan gençlerin Silivri'ye yollanmasına da. 28 Şubat'la da mücadele edersin, Sayın Erdoğan'ın partili istibdat rejimiyle de."

KONCUK YENİDEN İYİ PARTİ'DE 

Öte yandan İYİ Parti'den istifa edip Zafer Partisi'ne geçmesinin ardından buradan da istifa eden Adana Milletvekili İsmail Koncuk, tekrar İYİ Parti'ye katıldı. Koncuk'un rozetini Meral Akşener taktı.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false