AP, TÜRKİYE RAPORU OYLAMASINI ERTELEDİ

AP, TÜRKİYE RAPORU OYLAMASINI ERTELEDİ

Avrupa Parlamentosu'nun 2014 Türkiye İlerleme Raporu'nun bugün gerçekleştirilmesi beklenen oylaması çok sayıda değişiklik önergesinin verilmesi gerekçesiyle Haziran ayına ertelendi.

STRASBOURG (İHA) - Avrupa Parlamentosu‘nun 2014 Türkiye İlerleme Raporu dün Fransa’nın Strasbourg kentinde bulunan genel kurulda görüşülmüştü. Bugün oylanması beklenen rapor ile ilgili olarak 30 farklı değişiklik önergesi verildiği kaydedildi. Türkiye Raportörü Hollandalı parlamenter Kati Piri’nin verilen değişiklik önerileri üzerine raporun yeniden hazırlanabilmesi için erteleme talebinde bulunduğu öğrenildi. Kati Piri’nin talebi üzerine rapor hakkında çok sayıda değişiklik önergesinin verilmesi gerekçesiyle oylamanın oy birliği ile 9-10-11 Haziran tarihine ertelendiği bildirildi.

Kati Piri Genel Kurul’da gerçekleştirdiği konuşmada, 2014 Türkiye İlerleme Raporu’nun Haziran ayına ertelenmesini talep ederek, çok sayıda değişiklik önergesinin verildiğini ve raporun bu doğrultuda yeniden düzenlenmesi için zamana ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı