AVUKATLAR MESLEKİ SORUNLARINI TARTIŞTI
GÜNDEM 27.05.2022 09:33:00 728 0

AVUKATLAR MESLEKİ SORUNLARINI TARTIŞTI

AVUKATLIK MESLEĞİNDEKİ SORUNLAR FORUMU-3 YAPILDI. AV. SEMİH GÖKAYAZ,“ADALETİ İÇİNDE BULUNDUĞU KRİZDEN EL BİRLİĞİYLE ÇIKARACAĞIZ”DEDİ.

 Avukatlık mesleğinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerinin konuşulduğu "Avukatlık Mesleğindeki Sorunlar Forum-3" konulu toplantı Seyhan Oteli’nde gerçekleştirildi.

 

Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz’ın açılış konuşmasında 11 aylık süreçte yapılan çalışmaları hakkında kısa bilgi verdi. Av. Gökayaz, Yeni Adliye Binasındaki otopark sorununu çözümü için Adalet Bakanlığı nezdinde girişimlerinin devam ettiğini ifade etti.

 

Av. Gökayaz, “Adana Barosu olarak biz büyük bir aileyiz. Mesleki dayanışma adına Adana Barosu Avukatları Yardımlaşma Sandığı (ADABAYS) kurduk. 2021 Aralık ayında mesleki dayanışma amacıyla kurmuş olduğumuz sandığımıza kayıtlarımız devam etmektedir. Şu anda bağış, aidat ve giriş keseneği ile birlikte sandığımızda belirli bir meblağa ulaştık. (140 bin TL) Hedefimiz (300 bin TL) en kısa sürede meslektaşlarımıza destek verecek duruma gelmektir. Bildiğiniz üzere göreve gelir gelmez Uyum Büromuzu kurduk. Uyum Büromuzda her şey yolunda. Buradan planlamasını yapıp, düzenini kurup, kanatlanarak uçan meslektaşlarımı görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Uyum Büromuz, 15 -20 baroya ilham kaynağı oldu.  Uyum Büromuzdan faydalanmak isteyen meslektaşlarımızı bekliyoruz” dedi.

 

Avukatlık mesleğinin çok ciddi ve can yakıcı sorunlarımız olduğuna değinen Av. Gökayaz, “Adana Barosu’na her yıl 500-600 avukat katılıyor. Geldiğimiz bu duruma, siyasal iktidarların kontrolsüz hukuk fakülteleri açması sebep oldu. Niteliksiz hukuk fakülteleri derhal kapatılmalıdır.” dedi. Av. Gökayaz, ülkede 22 bin 800 hakim ve cumhuriyet savcısının yüzde 65'inin 5 yıl ve altında kıdeme sahip olmasının büyük bir sorun olduğunu söyledi. Av. Gökayaz, ülkede asıl krizin hak, hukuk ve adalet cenahında olduğuna işaret ederek, “Ülkeye yabancı yatırımcı gelmiyor çünkü; bağımsız bir yargı sistemi olmadığını görüyor ve yargıya güven duymuyorlar. Eğer, adalet mekanizmasına güven artarsa uluslararası yatırımcılar, gerek fabrika ve tesis kurmak gibi doğrudan yatırımlar ile herkese iş, aş ve gelir artışı sağlamış oluruz. Adaleti içinde bulunduğu krizinden el birliğiyle çıkaracağız.” dedi.

 

Forumda dile getirilen konular ve bunların çözüm önerilerinin yeni bir yol haritası olarak sorunları çözmede belirleyici olacağını ifade eden Av. Gökayaz, “Buradan iyi sonuçlarla ayrılacağımızı umuyorum. Sorunlarımıza sahip çıktığını için, buraya kadar geldiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sorunlarımızı hep birlikte çözmeye, ortak akla ihtiyacımız var. Kürsü sizindir” şeklinde konuştu.

 

Konuşmanın ardından Av. Semih Gökayaz, Başkan Yardımcısı Av. Miyesser Ersalan Önenli ve Yönetim Kurulu üyesi Av. Neval Yurtdaş moderatörlüğünde yaklaşık 4.5 saat süren forumda; CMK ve Adli Yardım görevlendirmeleriyle ilgili konular, sistemine dair görüşler eşliğinde, avukatlığa kabul ve geçiş sınavı, avukatların geçim sorunları, avukat intiharları, avukatlık yasasında değişiklik, hukukun üstünlüğü, demokrasi, insan hakları, yargı bağımsızlığı gibi konular üzerinde çözüm önerilerinde bulunuldu.

 

Forumda, Av. A. Faruk Ulaş, Av. Mehmet Akdemir, Av. Sabahattin Gümüş, Av. Gamze Toroman, Av. Deniz Eylem Coşkun, Av. Bahar Melek Dizdar, Av. Ezgi Tuzcu, Av. Hasan Yuvalı, Av. Hacı Hüseyin Kılınç, Av. Yasemin Tanır, Av. Mustafa Çinkılıç,  Av. İpek Dirim Kara, Av. İbrahim Berkay Mart, Av. Ahmet Sait Taştekin, Av. Filiz Feyhan Aksoy Karakoç, Av. Mehmet Gökberk’in katkı koyduğu programa; avukat ve stajyer avukatlar katıldılar.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,40% 0,03
  • EURO

    34,46% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2487,23% 0,18
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00
  • Salı 29.2 ° / 15.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.5 ° / 16.6 ° Güneşli
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli