Tarih: 04.11.2019 14:05

Baklalı Köyünde Atatürk Şiirleri yarışması

Facebook Twitter Linked-in

Adana’nın Sarıçam İlçesine bağlı Baklalı Mahallesinde “Atatürk” konulu şiir yarışmasında dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.

Emekli öğretmen Bayram Uğur tarafından düzenlenen yarışma sonunda dereceye girenlere para ödülü ve ayrıca 50 fakir çocuğu da ayakkabı verildi.

Bayram Uğur, etkinlikte yaptığı konuşmada, yarışamaya Türkiye’nin her tarafından katılım sağlandığını ve yarışmada içinde kendisinin de bulunduğu seçici kurul olarak görev yapan Yaşar Yıltan, Mehmet Demirel Babacanoğlu teşekkür etti. Sarıçam Belediyesi’ne katkılarından dolayı başta Başkan Bilal Uludağ olmak üzere Kültür Müdürü Nuray Bodur, Nebi Işık, Ferhat Sert ve Oğuz Göçmen’e, ayrıca ilkokulda okuyan 50 çocuğa ayakkabı temin eden Şükrü Kuzu’ya da teşekkür etti.

Uğur, “Atatürk, Cumhuriyet için ‘En büyük eserimdir’ diyor. Yine, ’Cumhuriyet’in temeli kültürdür’ diyor. Biz bu temelin gereğini yıllarca yerine getirmeye çalıştık. Ayrın insanın dokunmadığı hayat kaçaktır, çoraktır. Okumuş kesimleri köylerinde böylesine etkinlikleri götürmeye davet ediyorum. Bugüne kadar milli bayramlar kapsamında 30 yere kitaplık kurduk ve 500’ü aşkın çocuğu giyindirdik. Köylere sanat ve sanatçı götürdük. Tiyatro sahnelerini römorkların üzerine kurduk. Bu ülkenin güzelliklerini çoğaltanlara ışık olsun” dedi.

Uğur, “Aynı etkinliği Baklalı’dan sonra Huzurkent’te de düzenledik, şiir yarışmasında ödül alanlara Osman Döşlü, Mustafa Gök ve Mustafa Başar tarafından ödülleri verildi” dedi. (Haber Merkezi)

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —