Tarih: 17.01.2019 12:49

Binali Yıldırım´ın istifa tartışmalarına MHP´den yeni formül

Facebook Twitter Linked-in

Meclis Başkanı Binali Yıldırım´ın AK Parti´nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı ilan edilmesinin üzerinden yaklaşık 2 hafta geçti ancak istifa tartışmaları bitmedi.

İstifa tartışmasıyla ilgili ´gerek yok´ açıklaması yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli son grup konuşmasında, "Bu tartışma sürecekse, çözüm olarak TBMM İçtüzüğü´nün 14. maddesi en kalıcı çözüm yoludur" diyerek bir formül önerdi.

Bahçeli´nin formülü Yıldırım´ın seçim propaganda ve yasaklarının başladığı tarihten oy verme gününe kadar, Ankara dışında olduğu dönemlerde, başkanvekillerinden birisine vekalet görevi vermesini öngörüyor.

Bahçeli´ye göre Yıldırım´a vekalet formülü ile polemikler ve itirazlar giderilebilir. Ancak MHP´li bir başka yönetici tartışmanın tamamen kapanması için bir başka formül daha önerdi.

"Ben olsam bugüne kadar çoktan YSK´ya başvurmuştum" diyen MHP´li yönetici, "Bu tartışma bitecek gibi görünmüyor. Ben olsam çoktan YSK´ya başvurmuştum. Yıldırım da YSK´ya başvursun, ´Benim istifa etmem gerekir mi´ diye sorsun. Böylece tartışmalar da biter" dedi.

BAZI AK PARTİLİLER İSTİFA BEKLİYOR

31 Mart´ta yapılacak yerel seçimler için belediye başkan adaylarının resmi başvurusu 19 Şubat´ta yapılacak. AK Parti içinde bazı yöneticiler ve partililer Yıldırım´ın istifa etmesi gerektiği görüşünde.

Bir parti yöneticisi, "Sayın Yıldırım henüz resmi aday değil. Sadece bizim ilan ettiğimiz bir aday. Yıldırım´ın adaylığı seçim kuruluna başvuru yapılan 19 Şubat´ta resmileşecek. Sayın Yıldırım´ın adaylığının resmileşmesi sürecinde istifa edeceğini düşünüyorum. Bu tartışmaya gerek yok. İstifa etmeli" dedi.

YSK´nın seçim takvimine göre belediye başkan adaylarının isimleri seçim kurullarına 19 Şubat´ta sunulmuş olacak. Yapılan incelemelerin ardından kesinleşen adaylar 3 Mart tarihinde ilan edilecek.(Öİ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —