Tarih: 03.08.2023 17:06

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Facebook Twitter Linked-in

6 Şubat günü 11 ilimizi etkileyen deprem bölgesindeki kişilere destek sağlamak amacıyla kurulan Biriz Dayanışma Derneği, depremzedelerin zihinsel ve ruhsal ihtiyaçlarında da yanlarında olmak için alanında uzman eğitmenlerle, yaz okulları ve atölye etkinlikleri düzenliyor.
Cumhuriyet tarihinin en yıkıcı depremlerinin başında gelen 6 Şubat depreminin yaralarını sarmak ve depremden etkilenen vatandaşlara destek sağlamak için kurulan Biriz Dayanışma Derneği, yaşanan zorlu günlerin üstesinde birlikte gelmek hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. 
Dernek, Bor Holding bünyesinde yer alan BorSanat desteğiyle depremden etkilenen çocuklar, gençler ve yetişkinler için yaz okulları ve atölye etkinliklerini hayata geçirdi. Yaşanan yıkımın izlerini hafifleterek daha iyi bir ruh haline zemin oluşturmak ve depremzedelerin psikolojik olarak daha mutlu bir süreç geçirmelerini desteklemek amacıyla, gönüllü öğretmenlerle eğitime devam eden Hatay Samandağ Ekin Koleji’nde Temmuz’da başlayıp, sonbahara kadar devam edecek bir etkinlik takvimi planladı.
Biriz Dayanışma Derneği çalışmalarına, Hatay Samandağ Ekin Koleji’nde yetişkinler için Hareket ve Beden Farkındalığı Atölyesi, sonrasında ise öğrenciler için Hareket ve Beden Farkındalığı Atölyesi gerçekleştirilerek başladı. Uzman öğretmenler, psikologlar, fizyoterapistler ve hemşireler gibi gönüllülerle heykel, dans, oyunculuk, koçluk gibi alanlarda faaliyet gösteren eğitmenlerin katılımıyla, Hareket ve Beden Farkındalığı Atölyesi’nden Yaratıcı Drama ve Oyunculuk Atölyesi’ne, Çamurun Büyüsü Atölyesi’nden Sanal Gerçeklik Atölyelerine, Teleskopla Ay-Güneş Gözlemi Atölyesi’nden Maket Yapımı Atölyesi’ne, öğrenciler ile öğretmenler için meslek seçiminden motivasyon etkinliklerine birçok faydalı eğitime imza atıyor. Eğitimlerle çocukların, gençlerin ve yetişkinlerin deprem sonrasında oluşan psikolojik etkilerin yol açtığı problemler karşısında birlik olmak ve sürdürülebilir projeler yardımıyla kendilerini ifade etme, odaklanma ve problem çözme becerilerinin gelişmesi amaçlanıyor. Hareket metotları ve kinestetik oyunlar beden, zihin ve enerji uyumlanmasına destek olurken, yaratıcılıklarını ortaya çıkarıyor ve kendilerini ifade etmelerine yardımcı oluyor.

(VŞ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —