Botoks sadece kırışık mı açıyor ?
SAĞLIK 13.01.2023 10:45:00 1830 0

Botoks sadece kırışık mı açıyor ?

Tarsus MMT Amerikan Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Emin Gündüz:botoks, kolajen yıkımını da engelliyor” dedi.

Tarsus MMT Amerikan Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Emin Gündüz, günümüz kadınlarının öncelikli tercihi olan botoksun sadece kırışıklıkları açmakla kalmayıp, cildin gençlik iksiri olan kolajen kaybını da önleyerek, cilde canlılık ve parlaklık kazandırdığını bildirdi. 

Kolajenin, vücutta  doğal olarak bulunan, cilde canlılık kazandıran bir madde olduğunu ancak, ilerleyen yaşla birlikte ciddi kayıplara uğradığını belirten Uzman Dr. Emin Gündüz,  vücudun “Kolajen üretiminin azalması kırışıklığa yol açar. Özellikle 35 – 40 yaşından sonra vücudun kolajen üretimi yüzde 20 ile 30 arasında azalmaktadır. Bunun sonucu oluşan kırışıklıklar, çizgiler kişinin sosyal hayatını olumsuz etkilemekte, özgüven kaybına yol açmaktadır” dedi. 

Uzm. Dr. Gündüz, kırışık açmada en geçerli ve tercih edilen yöntemin botoks olduğunu, botoksun Clostridium Botulinum adlı laboratuvar ortamında oluşturulan bakteriden üretildiğini, şırınga yoluyla yüzün belirli alanlarına enjekte edilmesiyle yapılan işlemin artık sadece ileri yaş değil genç kızların da tercih ettiğini bildirdi. 

Estetik uygulama yaşının giderek düştüğünü ancak, bu işlemin mutlaka uzman hekimler tarafından yapılması gerektiğini belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Emin Gündüz,  şunları söyledi: 

“Yüz kasları, cildin hemen altında yer alırlar ve yüz ifadeleriyle mimikleri kontrol ederler. Genellikle yüz kemiklerinden cilde doğru uzanırlar. Kasıldıklarında cilt hareket eder. Bu kaslar ayrıca kasların hareket çizgisine dik olacak şekilde yüzde kırışıklıklara neden olurlar. Yüz mimiğini fazla kullananlarda kırışma daha hızlı oluşur, Bundan dolayı uygulanan Botoks, deriye bağlı yüzeysel kasları gevşeterek, kırışıklıkları yumuşatır. Kasların gevşemesi ile daha fazla kırışıklık oluşması engellendiği gibi daha taze bir görünüm ortaya çıkar. Tekrarlandıkça daha uzun süreli etkiye sahip olarak ciltteki kırışık daha da geriler.” 

Dr. Gündüz, bu kırışıklıkları açmak için uygulanan botoksun yanlış bir kasa temas etmesinin yüzde asimetriye, istenmeyen kaymalara, doğru yere uygulanmadığında yapay görüntüye ve istenmeyen kartal bakışlara yol açarak, kişiyi rahatsız ettiğini belirterek, şunları kaydetti: 

“Botoks doğru noktalara uygulandığında kişiyi mutlu eden bir işlemdir. Bugüne kadar bu işlemin sadece kırışık açmak için uygulandığı bilinse de son yıllarda yapılan araştırmalar, botoksun yüzdeki kolajenin yıkımını da engellediği ve yaşlanmayı olabildiğince geciktirdiği  anlaşılmıştır. Botoks uygulandığında ciltte oluşan canlılık ve parlaklığın kaynağı budur.”

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

ALZHEIMER’IN 10 ERKEN SİNYALİ!

Her 20 yaş dişi çekilmek zorunda değil, ama…

ANİDEN SİNİRLENME ŞEKER HASTALIĞI BELİRTİSİ OLABİLİR !

YEMEKTEN SONRA UYKUNUZ GELİYORSA DİKKAT !

Tozlu ortam farenjit riskini arttırıyor

AŞIRI C VİTAMİNİ VE PROTEİN BÖBREK TAŞINA YOL AÇIYOR

Uyku sorunlarının en yaygını: İnsomnia

“Çocukların ne derdi var ki diş gıcırdatsın” demeyin!

Adana yeni bir kültür sanat merkezi kazanıyor

DİZ KİREÇLENMESİNİ TETİKLEYEN FAKTÖRLER

PIERCING YAPTIRACAKLARA KÖTÜ HABER: ALERJİK REAKSİYONLARA YOL AÇABİLİR!

Dünya Doktorları: "İnsani Yardım Çalışanlarına Daha İyi Koruma Ve Güvenlik Ortamı Sağlanmalı"

Çocuklarda Diş Sıkma Neyin Habercisi?

“1 yaş altı bebekler ağır kızamık için risk altında!”

Yaş ilerlerken diş sağlığını korumak önemli

BEL VE KAS AĞRILARINDAN KORUNMANIN YOLLARI

D VİTAMİNİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKEN 9 ÖNEMLİ NOKTA!

Protezine Kavuşan Yağmur, Rektör Prof. Dr. Tuncel’i Ziyaret Etti

"COVID-19’un Eris varyantı kış aylarında yayılabilir"

CİLDE ZARARLI 8 ALIŞKANLIĞA DİKKAT !

EV YAPIMI YOĞURDUN FAYDALARI NELERDİR ?

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli