Büyükşehir meclisinde İmamoğlu yine gündem oldu
YEREL 12.01.2022 15:11:00 489 0

Büyükşehir meclisinde İmamoğlu yine gündem oldu

MHP Grup Sözcüsü Cemal Demirdağ,“Buradan İmamoğlulu vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum. Sizin seçip belediye başkanı yaptığınız Kasım Bey, sizi Adana’da hiçbir şekilde temsil etmiyor” dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisinin 2022 yılının ilk  toplantısında bir konuşma yaparak, “Bir yıldan beri o komisyonda ne kadar zengin iş adamı var, ne kadar rantçı var, bütün her şey geçiyor, bizim İmamoğlu halkının yararına, esnafın yararına olan bir madde bekliyor” diyen İmamoğlu Belediye Başkanı Kasım Karaköse, yine bugünkü meclis toplantısında gündem oldu.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisinin üçüncü oturuma katılan Başkan Zeydan Karalar ve katipler Firdevs Cingözler ve Zafer Koç tarafından mecliste gündem dışı söz alan MHP Gurup Başkanvekili Cemal Demirdağ, Pazartesi günü gündem dışı söz alıp, haddinin aşarak tüm meclisimizi töhmet altında bırakan CHP’li İmamoğlu Belediye Başkanı Kasım Karaköse’ye cevap vermek üzere söz aldığını ifade ederek, “İmamoğlu Belediyesi’nin Büyükşehir Belediyesi’ne bir planla ilgili olarak müracaat tarihi 15.03 2021’dir. Geç geldiğinden dolayı ilk meclis gündemine gündem dışı alan bizleriz. 15.4.2021. Bir ay daha beklemesin diye biz öne aldık. Meclisten komisyona sevk ettik. İlk komisyona görüşülerek 1/5000’lik onaylandı ve meclisten geçti. 1aylık askı süresinden sonra itirazları da görüşerek 14.09.2021 yılında İmamoğlu’na yollandı. 29.09.2021’de İmamoğlu 11/1000’liki onaylayarak büyükşehir’e yolladı. Meclisten tekrar komisyona sevk yapıldı ve şuan komisyonda beklemektedir. Bekleme nedeni Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı İl Müdürlüğüne müracaat yapıldı ve henüz cevap gelmediğinden dolayıdır” dedi.

Demirdağ, “Buradan İmamoğlu vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum. Sizin seçip belediye başkanı yaptığınız Kasım Bey, sizi Adana’da hiçbir şekilde sizi temsil etmiyor. 3 yıldır bu meclise 3 veya 4 defa geldi, her geldiğinde de istemediğimiz şekilde konuşarak meclisimiz töhmet altında bırakan konuşmalar yapmıştır. Söyledikleri yalandır, boştur, iftiradır. Söylemek istediğim bunda sonra Başkanı bizde devam edeceğiz” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Serdar Seyhan ise, “Cemal Beyin konusu sizin o oturumda bulunmadığınız anla alakalı bir konuydu. O konu üzerine ben de söz almıştım. O gün konuşulmuş ve üzerinden zaman geçtikten sonra yeniden bir gündeme alınmasının pek gerekli olmadığını düşünüyorum. Ama Cemal Bey, sanırım yeniden bir ihtiyaç hissetmiş. Belediye Başkanımızın o konuşmasında ilçe belediyesinden ve bölge esnafının, o konunu gecikmesinden kaynaklı baskısıyla alakalı olarak ve birazda kişisel yapısından kaynaklanan bir agresiflik ve o baskı altında bizim de tasvip etmediğimiz, katılmadığımız bir üslupla bir konuşması olmuştu. Bunu ben bu kürsüden de ifade etmiş, yakışık almadığını belirtmiştim zaten. Gecikmesinin nedenini bir kasta dayanmadığını söylemiştim” dedi.

Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, AK Parti, Grup Sözcüsü Vedat Gündoğan ve Erdal Hatipoğlu da gündem dışı söz alarak çeşitli konulara değindiler.

Meclis gündeminde bulunan 4 komisyon raporundan biri geri komisyona iade edilirken 3 komisyon raporu oy birliği kabul edildi. 3 teklif ise ilgili komisyonlara sevk edildi.Adana Büyükşehir Belediyesi yarın denetim komisyonuna seçilecek üyeleri belirlemek üzere 14.00’te toplanacak.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli