Büyükşehir yangın yerinde
YEREL 3.08.2021 11:37:00 516 0

Büyükşehir yangın yerinde

Adana Büyükşehir Belediyesi bir yandan yangınların söndürülmesi için bütün olanaklarını kullanırken, bir yandan da mağdur halkın ihtiyaçlarını karşılamak için bütün gövdesiyle çalışıyor.

Kozan, Aladağ, Karaisalı ve Sarıçam bölgelerinde yaşanan ve yer yer süren orman yangını felaketi nedeniyle Adana Büyükşehir Belediyesi teyakkuz halinde söndürme ve halka destek çalışmalarını sürdürüyor. Adana Büyükşehir Belediyesi hem kendi olanaklarıyla halkın ihtiyaçlarına cevap vermek için çalışıyor, hem de dayanışma çerçevesinde bazı belediyelerden gelen malzemeleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.
Yangının başladığı andan itibaren bir çok noktada Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve ASKİ’nin tüm ekipleri tam donanımlı olarak yangınlara müdahale etti. Bir yandan yangına müdahale edilirken, Adana Büyükşehir Belediyesi Derman ekipleri en hızlı şekilde bölgeye gıda kolisi, su, ayran ve kumanya desteğiyle vatandaşların yanında yer aldı. Büyükşehir Zabıtası da, malzemelerin dağıtımında önemli görev üstlendi. Büyükşehir Halk Ekmek, Park ve Bahçeler Daire başkanlığı ile Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı da felaketin ilk anlarından itibaren halkın yanında yer alarak, yaraların sarılması için yoğun çalışıyor.
Belediyelerin dayanışması kapsamında İzmir, Ankara, Eskişehir, Tekirdağ büyükşehir belediyeleri ile ile Çankaya Belediyesi’nin yardım tırları Adana’ya ulaştı. Vatandaşlar da yangından etkilenen yurttaşlar ve canlılar için yardımlarını kriz merkezine ulaştırıyor.

ZEYDAN KARALAR’DAN DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Yangın bölgesinde incelemelerde bulunan ve mağdur vatandaşları dinleyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın birlik ve dayanışma çağrısı, çeşitli belediyeler ve toplumun birçok kesiminden olumlu cevap buldu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi 7 araç ile 45 adet beyaz eşya, Ankara Büyükşehir Belediyesi 4 bin 500 gıda kolisi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi yatak, baza, hijyen seti, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 30 ton küçük ve büyükbaş hayvan yemi, Çankaya Belediyesi ise gıda kolisi, temizlik maddeleri ve su desteğinde bulundu.
Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın koordinesinde TURYAP Fuar alanında toplanan yardımlar yangından zarar gören bölgelere en hızlı şekilde ulaştırılıyor. Malzemeler vatandaşların ihtiyaçlarına göre Derman ekipleri ve Zabıta Daire Başkanlığı elemanları tarafından halka ulaştırılıyor.
Adana Büyükşehir Belediyesi  bölgede vatandaşın sorunlarını tespit ederken, düzenli olarak  günlük kumanya, gıda kolisi, su, ayran, hayvansal yem desteği sürüyor. Bazı noktalarda çıkan yeni orman yangınların söndürülmesi için de, itfaiye ekipleri teyakkuz halinde görev yapıyor. 

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı