ÇAKIROĞLU DAVOS ZİRVESİNDE KONUŞTU
GÜNDEM 28.05.2022 10:31:00 444 0

ÇAKIROĞLU DAVOS ZİRVESİNDE KONUŞTU

Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu,,Kültürel Dönüşüm Programımız ile Topluluğumuzu Önümüzdeki Yüzyılın Rekabetine ve Yeni Nesil Çalışma Düzenine Hazırlıyoruz” dedi.

Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, Dünya Ekonomik Forumu’nun düzenlediği Davos Zirvesi’nin bu yılki en önemli gündem maddeleri arasında gösterilen “Responding to the Great Resignation” oturumunda konuştu. Çalışan beklentileriyle birlikte hızla dönüşen iş yapış modellerinin ve yetenek yönetimine ilişkin yeni nesil politikaların ele alındığı panelde soruları yanıtlayan Levent Çakıroğlu, “Koç Topluluğu olarak insanı odağımıza alan temel değerlerimizden güç alıyor, uzun vadeli değer yaratma hedefiyle hareket ediyoruz. Pandemi döneminde de çalışan deneyimini iyileştirmeye yönelik uygulamaları devreye alarak çalışma arkadaşlarımızı destekledik. Yapılan araştırmalar yeni neslin karar mekanizmalarında söz sahibi olarak, yaşadıkları toplumu olumlu yönde etkilemek istediğini ortaya koyuyor. Beklentilerin farklılaştığı, çalışma mekânlarının değiştiği ve çalışma saatlerinin daha da esnek olduğu bu dönemde çevik çalışma modelini benimseyerek çalışma arkadaşlarımızın yetkinliklerini güçlendiriyoruz. Dijital dönüşüm ile başlattığımız; inovasyon, kurum içi girişimcilik, sıfır bazlı bütçeleme, çevik yönetim, insan kaynağımızın gelişimi ve karbon dönüşüm programı gibi çok önemli inisiyatiflerle sürdürdüğümüz Kültürel Dönüşüm Programımız ile yüzüncü yılına yaklaşan Topluluğumuzu önümüzdeki yüzyılın rekabetine ve yeni nesil çalışma düzenine hazırlıyoruz” dedi.

Ayrıca Koç Holding Dünya Ekonomik Forumu’nun değişen dünyada iş yaşamının geleceğini tasarlamak üzerine kurduğu “Good Work Alliance” girişimine davet edildi. Toplamda 21 küresel şirketin dâhil olduğu bu dünya çapındaki girişimde Türkiye’yi temsil eden tek şirket Koç Holding oldu. Bu önemli gelişmeyi panelin ardından yaptığı değerlendirmede paylaşan Levent Çakıroğlu, “Good Work Alliance kapsamında üstlendiğimiz sorumluluk ve verdiğimiz taahhütler ile herkes için daha eşitlikçi ve kapsayıcı bir çalışma geleceği yaratma hedefine katkı sağlayacağız” dedi. 

Çakıroğlu, Dünya Ekonomik Forumu (WEF) tarafından 22 – 26 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Davos Zirvesi’ne katıldı. Pandeminin başlamasından bu yana ilk kez yüz yüze gerçekleştirilen etkinlik, 2500’ye yakın lideri “Dönüm Noktasındaki Tarih: Hükümet Politikaları ve İş Dünyası Stratejileri” (History at a Turning Point: Government Policies and Business Strategies) ana teması etrafında bir araya getirdi.

Davos kapsamında düzenlenen “Responding to the Great Resignation” başlıklı oturumda konuşan Levent Çakıroğlu, Koç Holding’in kültürel dönüşüm yolculuğunu katılımcılarla paylaştı. Çalışan beklentileriyle birlikte daha da hızla dönüşen iş yapış modellerinin ve yetenek yönetimine ilişkin yeni nesil politikaların ele alındığı panelde soruları yanıtlayan Levent Çakıroğlu, “İnsanı odağımıza alan temel değerlerimizden güç alıyor, uzun vadeli değer yaratma hedefiyle hareket ediyoruz. Pandemi döneminde de çalışan deneyimini iyileştirmeye yönelik uygulamaları devreye alarak çalışma arkadaşlarımızı destekledik. Bu zor zamanlarda cesaretle attığımız adımların çalışma arkadaşlarımız nezdinde de olumlu yönde karşılık bulduğunu gördük. Yapılan araştırmalar yeni neslin karar mekanizmalarında söz sahibi olarak, yaşadıkları toplumu olumlu yönde etkilemek istediğini ortaya koyuyor. Beklentilerin farklılaştığı, çalışma mekânlarının değiştiği ve çalışma saatlerinin daha da esnek olduğu bu dönemde çevik çalışma modelini benimseyerek çalışma arkadaşlarımızın yetkinliklerini güçlendiriyoruz. Kişiselleştirilmiş hibrit çalışma deneyimi ve Topluluğumuz bünyesindeki şirketlerimizin farklı ofislerinden çalışma olanağı sunduğumuz uygulamamızla çalışma arkadaşlarımız için 35 ortak çalışma alanı oluşturduk. Hedefimiz bu sayıyı 100’e çıkarmak. Bunun yanı sıra, çevik yaklaşımın doğru çalışabilmesi için şeffaflığı esas alan yeni performans yönetim sistemimizi devreye aldık. Dijital dönüşüm ile başlattığımız; inovasyon, kurum içi girişimcilik, sıfır bazlı bütçeleme, çevik yönetim, insan kaynağımızın gelişimi ve karbon dönüşüm programı gibi çok önemli inisiyatiflerle sürdürdüğümüz Kültürel Dönüşüm Programımız ile yüzüncü yılına yaklaşan Topluluğumuzu önümüzdeki yüzyılın rekabetine ve yeni nesil çalışma düzenine hazırlıyoruz” dedi. 

Levent Çakıroğlu: “Üstlendiğimiz sorumluluk ve verdiğimiz taahhütler sayesinde platformun herkes için daha eşitlikçi ve kapsayıcı bir çalışma geleceği yaratma hedefine katkı sağlayacağız.”

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli