CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ÖZEL,
SİYASET 27.05.2022 11:32:00 475 0

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ÖZEL,"AKP ULUSAL MENFAATLERİ BİR KENARA BIRAKTI"    

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AK Parti'nin, "ulusal menfaatleri bir kenara bırakan, her şeyi iç politikaya tahvil eden bir politika izlediğini" öne sürdü.

CHP Grup Başkanvekili Özel, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, kur korumalı mevduat ile 2 ayda 30 milyar liranın üzerinde paranın "herkesin cebinden alınıp, zenginlerin cebine konulduğunu" savundu.

"Faizin daniskasını veriyorlar" ifadesini kullanan Özel, "Artık kurla ilgili güvence bir yere kadar, bundan sonra enflasyon güvencesi veriyorlar. Bunu hepimizin cebinden alarak yapıyorlar. Parası olan zenginlere gelir transferi yapılıyor." diye konuştu.

Zenginlere para bulan iktidarın "kiracıların sorunlarına çözüm bulamadığını" söyleyen Özel, kiracıların sorunlarıyla ilgili TBMM Genel Kurulu'nda bir araştırma önergesi vereceklerini bildirdi.

İhtiyaç sahiplerine konut edindirmek için yapılan düzenlemeleri eleştiren Özel, "Ayda 27 bin lira ödeyebilecek gücü olan birisi, kira ödeyemeyecek duruma düşer mi?" sorusunu yöneltti.

CHP'nin, dar gelirli yurttaşların konut ihtiyacını karşılamak için seçim beyannamesinde yer alan önerilerini aktaran Özel, "Seçimler gelene kadar zenginler kayırılacak, seçimlerden sonra dar gelirliler, kiracılar, emekliler, emekçiler kaybedecek. Onların Katarlılara bulduğu arsaları biz ihtiyaç sahiplerine ucuz konut üretmek için Mamaklılara buluyoruz. Bunu 81 ilde yapmak için de yetki istiyoruz." diye konuştu.

Vatandaşların Türk lirasına güvenmediğini öne süren Özel, "100 TL'lik banknot ile geçen sene 55 ekmek alınabiliyordu, bugün 29; geçen yıl 14 litre benzin alınabiliyordu, bugün 4,7 litre; geçen yıl 13 kilogram şeker alınıyordu, şimdi 5 kilogram şeker alınamıyor; geçen yıl 3 kilogram çay alınıyordu; şimdi 1,4 kilogram çay alınabiliyor." sözlerini sarf etti.

Yaygın ve insanları etkileyen kalemlerde üç kata varan bir kayıp yaşandığını belirten Özel, "Dolar karşısında 100 liramız 49 liraya düşmüş durumda. Bütün zamları yapan Erdoğan, bunu da yapan Erdoğan." ifadesini kullandı.

Dünyada yüzde 4, 5; en çok yüzde 7 enflasyon olduğunu; Türkiye'de paranın yüzde yüz değer kaybı yaşadığını dile getiren Özel, "Kuru inat ediliyor. Bu iktidar değişmeden bu tablo değişmeyecektir." görüşünü paylaştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, Türkiye'nin en önemli, en saygın bakanlıklarından birini "kirlettiğini ve rezil ettiğini" iddia eden Özel, "Türkiye'yi dünyaya rezil etti. Söylediği tek bir sözün arkasında duramıyor. 10 bin dolar alan siyasetçi hani? Bütçe konuşmasında 'Birkaç gün içinde geliyor gelmekte olan, neler açıklayacağım' dedi, ne oldu? İstanbul'da 538 PKK militanı, hadi git al. Söylediği her sözün arkası boş olan birisi." dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özel, Isparta'da Melek Mosso konserinin iptal edilmesini, "Yasaklarda da geldiğimiz nokta, ülkenin dört bir yanında yaşam biçimine müdahale etmek. Melek Mosso'nun dünya görüşünden, giyiminden, kuşamından sana ne. Öğrenciler onu görmek istemişler. Z kuşağını, kendi istediği kalıba dökecek. O Z kuşağı, sandıkta seni bu ülkenin başından gönderecek. AKP, aslına rücu etti; yasak, yasak, yasak." görüşünü dile getirdi.

Bazı kalemlerde TRT bandrol ücretlerinin artırıldığını anımsatan Özel, şunları kaydetti:

"Hangi TRT? Parayı bizden topluyor ama sarayın suyuna göre yayın yapıyor. CHP'den daha az oyu olan MHP'nin grup toplantısını tam verir, CHP'ye 6 dakika. Neye göre yapıyorsun bunu? AKP'nin borazanını çalmak için benden niye bandrol alıyorsun? Biz geldiğimizde bu işler kalkacak ve TRT Meclisteki siyasi partilerin konuşmalarını tam olarak verecek. TRT eski TRT olacak ve bütün dünyanın saygı duyduğu bir kamu yayıncılığı yapacak."

Özel, bir gazetecinin, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, Yunanistan ile yaşanan gerginlik ile ilgili açıklamalarını anımsatmasına, "Adalet ve Kalkınma Partisi ulusal menfaatleri bir kenara bırakan, her şeyi iç politikaya tahvil eden bir politika izliyor. Yıllardır Ege'deki adaları silahlandırdıklarını hep söyledik. Bugün çıkmış, kriz icat ediyorlar. Yunanistan ile kriz icat edip içeride kendisine destek devşirmek istiyorlar." karşılığını verdi.

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli