Tarih: 08.12.2018 14:44

CHP´Lİ ÖZKOÇ HAKAN FİDAN´IN İSTİFASINI İSTEDİ

Facebook Twitter Linked-in

Özkoç, Meclis´te düzenlediği basın toplantısında, 2015-2016 yıllarında Türkiye´deki 33 bombalı saldırıda 363 kişinin hayatını kaybettiğini anımsatarak, o dönemde Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu sözcülüğü görevinde bulunduğunu belirtti. 


Olaylara ilişkin bilgi alınması için Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan´ın defalarca çağrıldığını ancak gelmediğini anlatan Özkoç, FETÖ´nün darbe girişiminin ayak seslerinin çıktığı günlerde TBMM Grup Toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun, "Bu gidişat doğru değil. MİT Müsteşarı gelip bilgi vermeli." dediğini, Fidan´ın yine de Meclis´e gelip bilgi vermediğini ifade etti. 

"Uyardık, çağırdık. Uyarılarımızı kaale almadı. 249 insanımız bu darbede şehit düştü. Türkiye´nin itibarı yerle bir oldu." diyen Özkoç, MİT Başkanı Fidan´ın TBMM´yi, milletvekillerini muhatap almadığını iddia etti. 

Fidan´ın dün Amerikan Kongresi´nde olduğunu aktaran Özkoç, şöyle konuştu: 

"TBMM´yi hiçe sayan, Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu´nu hiçe sayan, TBMM´nin muhalefet parti liderlerini hiçe sayan namuhterem, Amerikan Senatosunda selam verdi. Önünü ilikledi bilgi ve hesap verdi. Onun üstleri Amerika´ydı, onun için Amerikan Senatosundaydı. Onun muhatabı, milletinin seçtiği milletvekilleri değil, Amerika´nın seçtiği Senatörlerdi, onun için onların karşısında bilgi verdi, hesap verdi. TBMM ve Türk milleti, hiçbir zaman bu namuhteremin muhatabı olmadı. Şimdi onun için TBMM´den bir kere daha sesleniyoruz. Milletimizi hiçe sayan, milletvekillerimize hesap vermeye tenezzül etmeyen, Türkiye´nin, darbeyi Tayyip Erdoğan´ın eniştesinden öğrenmesini sağlayan, milletinin adamı olmaktan çıkıp, Amerika´nın adamı haline gelen bu zat, derhal gitmelidir. Sadece kendisi mi? Hayır. Kendisine bu izni veren, bu yolu açanlarla birlikte gitmelidir." 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —