CHP
SİYASET 5.08.2022 11:15:00 688 0

CHP'li ÖZKOÇ,"KİMSE TÜRKİYE'DEN UMUDUNU KESMESİN"

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, "Milleti küçümseyen, milletle dalga geçen değil, kendi milletini ciddiye alan, milletine hizmet etmek isteyen bir iktidarla Türkiye güçlü bir hale gelecek" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, kimsenin Türkiye'den umudunu kesmemesi gerektiğini belirterek "Her konuda Türkiye'nin yetiştirdiği, cumhuriyetin yetiştirdiği değerli insanlar var. Doğru insanlarla çalışan bir iktidar göreve gelecek, liyakatli insanlarla çalışan bir iktidar göreve gelecek. Milleti küçümseyen, milletle dalga geçen değil, kendi milletini ciddiye alan, milletine hizmet etmek isteyen bir iktidarla Türkiye güçlü bir hale gelecek." diye konuştu.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun ve CHP'nin, asgari ücretin yükseltilmesinde, KYK borçlarının faizlerinin kaldırılmasında büyük katkısı olduğunu söyleyen Özkoç, "Biz iktidara gelmeden söylediklerimizle iktidara yön veren bir muhalefetiz, iktidara geldiğimizde amacımız en kısa zamanda Türkiye'yi layık olduğu itibarlı ülkeler seviyesine çıkarmaktır" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özkoç, Erzurumlu vatandaşların en büyük şikayetinin işsizlik olduğunu belirterek, iktidara geldiklerinde Erzurum'un özel bir ekonomik kalkınma bölgesi olacağını, ilde fabrikaların açılacağını ifade etti.

Kılıçdaroğlu'nun 100 milletvekiliyle 9 Ağustos'ta Edirne'yi ziyaret edeceğini de aktaran Özkoç, "Nereye gidersek gidelim insanlar 'Artık yetti.' diyor. Büyük bir sıkıntı içindeler. Bu iktidara karşı güven tamamen bitmiş durumda." dedi.

2022 KPSS lisans oturumundaki bazı sorularla ilgili iddialara da değinen Özkoç, şunları kaydetti:

"AKP iktidarı ÖSYM gibi dünya çapında kusursuz sınav yapan bir kurumu artık itibarsız bir hale getirmiştir. KPSS sınavındaki iddiaların araştırılmasını istiyoruz. Bu araştırmanın namuslu, dürüst ve doğru bir şekilde yapılmasını istiyoruz. ÖSYM içerisinde bir şebeke var mı? Bu araştırmalıdır, bunu bilmek istiyoruz. ÖSYM içerisindeki sorumlular bir an önce tespit edilmeli ve bu emek hırsızları şiddetli bir şekilde cezalandırılmalıdır. Sadece KPSS değil yakın zamanda yapılan tüm sınavlar yeniden araştırılmalı ve şaibe olup olmadığı ortaya çıkartılmalıdır. Sınava bir kere şaibe düşmüştür, KPSS genel kültür genel yetenek sınavı iptal edilmelidir."

Özkoç, TÜİK'in temmuz ayı enflasyon verilerini açıkladığını, tüketici enflasyonunun temmuz ayında yüzde 79,60'a yükseldiğini anımsatarak "Temmuzun zam şampiyonları listesinde ilk sırada ilaçlar geliyor. İnsanlar kendi sağlıklarıyla ilgili tedbir alırken bile büyük bir sıkıntı içerisine düşüyorlar. TÜİK'in makyajlı rakamlarıyla bile tüketici enflasyonu 1988 Eylül ayından bu yana en yüksek seviyede. Milletimiz bugün hayat pahalılığı altında inim inim inliyorsa bunun tek bir sorumlusu var, Recep Tayyip Erdoğan. Verdiği sözlerin hiçbirini yerine getirmedi." değerlendirmesini yaptı.

Son 4 yılda Hazine ve Maliye Bakanı ve Merkez Bankası Başkanı'nın birçok defa değiştiğini dile getiren Özkoç, "Son Hazine ve Maliye Bakanı ise evlere şenlik. Kendinizle alay edilmesinden gerçekten rahatsız oluyorsanız 'böyle bir Maliye Bakanı ekonominin başına neden getirilir?' diye hesap sormanız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı