CHP
SİYASET 3.12.2021 10:40:00 533 0

CHP'li Şevkin iktidara seslendi: “Ya bir yol bulun, ya da yoldan çekilin!”

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, iktidarın torba kanun kapsamında 22 farklı konuyu meclise getirip birtakım kişi ve vakıflara ayrıcalık tanıdığını kaydetti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, hükümetin 22 farklı konuda değişiklik getiren 39 maddelik bir torba yasayla birtakım kişi ve vakıflara ayrıcalık tanıdığını kaydetti.
Kamuoyunda ‘Torba Yasa’ olarak bilinen 287 sıra sayılı Kanun Teklifi görüşmelerinde CHP grubu adına konuşan Dr. Şevkin, “İçerisinde neler yok ki; kaçak futbol maçı yayını kesmekten tutun elektrikli şarj istasyonu kurmaya, kooperatiflere, doğal gaza; kalkınma ajanslarının alacaklarına faiz işletmek var, mesleki eğitim desteği var. Birtakım ayrıcalıklı vakıfların çalışanlarının emekli olduktan sonra aylıklarının kesilmemesi, çift maaş alabilmelerini de içeren yine bir teklif var. Bu torbaya göre proje bazında destek sağlanan yatırımlara tahsis edilecek kamu taşınmazları için tapuya en yakın hak olarak sayılabilecek bağımsız ve sürekli nitelikte irtifak hakkı var” diye konuştu.
TÜM SAĞLIKÇILAR İÇİN İYİLEŞTİRME ÇAĞRISI
Görüşmeler kapsamında pandeminin ağır yükünü çeken doktorlar ve diş hekimleriyle ilgili bir düzenleme getirildiğini ama bütün sağlık çalışanlarından, ebe, hemşire, hemşir, sağlık memuru, tıbbi sekreter, memur ve temizlik görevlilerinin tümüne uygulanması konusunda söylem geliştirmelerine rağmen ne yazık ki bu düzenlemenin yapılmadığını kaydeden Dr. Şevkin, “Büyük özveri gösteren tüm sağlık çalışanlarımıza, 39 branştaki tüm sağlık çalışanlarımıza ek gösterge, maaş artışı gibi iyileştirmeler mutlaka yapılmalıdır çünkü her kesimin sağlığı ve geleceği için sağlık hizmetinin bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiği unutulmamalıdır. Buradan da o kardeşlerimizin haklarının verilmesi konusunda gerekenin yapılacağına inancımı buradan ifade etmek isterim” dedi.
“YERLİ ARAÇ DEDİLER, DAHA ŞARJ İSTASYONUY YOK”
Kanun teklifi kapsamında elektrikli araç piyasasında nihayet şarj istasyonlarının yasal altyapısının kurulacağını ama bu konuda da çok geç kalındığını ifade eden Dr. Şevkin, "2023 başında TOGG yollara sürülecek." diye övünenlerin 2022'ye girerken şarj istasyonu kanununu daha yeni çıkardığını anımsattı.
Üstelik kanun çıktıktan sonra üç ay Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun yönetmelik çıkarmasının bekleneceğini dile getiren Dr. Şevkin, üç aydan sonra dört ay da şarj istasyonlarının kanuna uyumunun bekleneceğini ifade etti.
“YENİ BAKAN DA BALLI MAAŞÇI!”
Ülkemizde son dönemde gelir adaletinde yaşanan eşitsizliklerle ilgili temel tartışmalardan biri de birden çok maaş alma, ücret ve/veya huzur hakkı adı altında elde edilen gelirler olduğuna dikkat çeken Dr. Şevkin, “Halkımız asgari ücretle, işsizlikle, derin yoksullukla, açlıkla boğuşurken yine gece yarısı bir kararnameyle atanan Sayın Bakan yine bu çok maaş alanlardan birisdir. Nereden alıyor Sayın Hazine ve Maliye Bakanımız? TÜRK TELEKOM'da yönetim kurulu üyeliği nedeniyle çift maaş alanlardan biri. Tabii, bunun gibi, bakanlar, bakan yardımcıları gibi pek çok insanın çift maaş, ballı maaşlar aldıklarını, 3-4 maaş aldıklarını biliyoruz. Doların henüz 6 liralarda olduğu bir süreçte 176 bin liraya varan maalesef bu ballı maaşların, çift maaşların olduğunu görüyoruz. Bu maaşları alanların hiç yüzü kızarmıyor mu? Gerçekten nasıl boğazından geçiyor 3-4 maaş bu insanların? Yani bunu kamuoyunun dikkatine sunuyoruz” diye konuştu.
EYT’YE YOKSULLUK, YANDAŞA BALLI MAAŞ!
Bu düzenlemeyle emekli olduğu hâlde bazı dernek ve vakıflarda görev yapan emeklilere hem buradan aldıkları ücretlerin hem de emekli aylıklarının, yaşlılık ödeneklerinin ödenmeye devam etmesinin sağlanmasının hedeflendiğini ama yıllardır "Çift maaş olmaz, çift dikiş olmaz." deyip Emeklilikte Yaşa Takılanların (EYT) emeklilik hakkının reddedildiğini vurgulayan CHP’li Dr. Müzeyyen Şevkin, “Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlarımızın sorunları gündeme getirildiğinde ketum olan iktidar, kendi yandaşlarına gelince birden çok ücreti onlara hak görmektedir. Vatandaşa derin yoksulluk, size ballı maaşlar!” diye konuştu.
“YA BİR YOL BULUN, YA DA YOLDAN ÇEKİLİN!”
Kalıcı yaz saati uygulamasının yanlışlığına da dikkat çeken Dr. Şevkin, şunları söyledi:
“Pandemi nedeniyle evde kapalı kalan insanlar hem eğitim nedeniyle hem de hane elektriği tüketimi nedeniyle yoğun bir elektrik harcaması içerisinde. Türkiye, bir de üstelik desteklemeler olmadığı için, gelir düzeyi de düştüğü için OECD ülkeleri arasında salgın süresince en az destek alan ülkeler arasında yerini almıştır. Elektrik ve doğal gaz borcu nedeniyle biz, 37'nci maddeye ek madde ihdas etmek için bir önerge verdik, neydi bu? Borcu nedeniyle hizmeti kesilen tarım sektörü dâhil bütün abonelerin borcunu ödemesini beklemeksizin hizmetlerin yeniden açılması ve borçlarının faiz işletmeksizin altı ay ertelenmesi, ödeme imkânı verilmesi için önerge verdik ama reddedildi. Ya bir yol bulun, ya yol açın ya da yoldan çekilin. Ne demiş değirmenci: "Bu nasıl bir çarktır? Buğday bizim, ezilen biziz; un olan biz, aç kalan biziz ancak doymak bilmeyen siz. Çekin artık elinizi, yettiniz!"(CO)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli