Ç.Ü Fen Edebiyat Fakültesinde Mezuniyet Sevinci
EĞİTİM 25.06.2015 13:19:56 3234 0

Ç.Ü Fen Edebiyat Fakültesinde Mezuniyet Sevinci

Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi 2014-2015 yılı mezuniyet töreni Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezinde gerçekleştirilerek bu yıl 214 . mezununu verdi

Mezuniyet törenine Ç.Ü  Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar,,Fen Edebiyat Fakültesi  Dekanı Prof.Dr. Selahattin Serin, Arkeoloji Bölümü Başkanı  Doç. Dr.Rukiye Akdoğan,  Prof. Dr.Burhan Arıkan, İstatistik Bölümü Başkanı  Prof. Dr. Hamza Erol, Kimya Bölümü Başkanı  Pof. Dr. Sultan Giray, Matematik Bölümü Başkanı  Prof. Dr. Hayrullah Ayık, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı S Prof. Dr. Mustafa Apaydın,Fakülte Sekreteri Adem Söylemez ve öğrenci velileri katıldı. Ailelerinin de katıldığı coşkulu törende mezun olan öğrenciler Onuncu yıl Marşını söyleyerek  kep attılar.

Mezuniyet töreni mezun öğrencilerin geçit töreni ile başladı. Saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla devam eden törende Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü mezunlarından Fakülte birincisi  Atiye Karadoğan bir konuşma yaptı.

Çukurova Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Selahattin Serin ise Mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada Fakülte hakkında salonda bulunan misafirleri bilgilendirdi. Serin sözlerine şöyle devam etti; Fakültemiz üniversitemizin en eski ve köklü fakültelerinden biridir. 124 akademik personeli, 3205 öğrencisi ve Arkeoloji, Biyoloji, Fizik, İstatistik, Kimya, Matematik, Psikoloji, Türk Dili ve Edebiyatı olmak üzere 8 bölümüyle eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren Fakültemiz 1973 yılında kurulmuştur. Fakültemiz bu yıla kadar 10. 691 mezun verdi. 2014-2015 eğitim-öğretim yılı mezunlarımızın sayısı 214´tür. 

/resimler/2015-6/25/1322521734462.jpgFen-Edebiyat Fakültesi olarak öğrencilerimize kaliteli ve iyi bir eğitim verebilmek, mezuniyet sonrasındaki çalışmalarını da başarıyla sürdürebilmelerini sağlayabilmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Fakültemizdeki öğrencilerin araştırmalarını yaparken yararlanabileceği laboratuarları imkanlarımız el verdiği ölçüde her geçen yıl daha donanımlı ve işlevsel hâle getirmeye çalışıyoruz. Mezunlarımızın başarılarını görmek aynı zamanda bu çabalarımızın sonuçsuz kalmadığının kanıtı olacaktır.

Mezuniyet aşamasına gelen sevgili öğrencilerimiz, bizler fakültemizde eğitim gördüğünüz süreyi en verimli ve yararlı şekilde geçirebilmeniz için emek ve çaba sarf ettik. Mezuniyet sonrası yapacağınız işlerde, alacağınız görev ve sorumlulukları yerine getirirken size verilen bilgi ve becerileri en iyi şekilde kullanarak başarılı olacağınıza inanıyoruz. Fakültemizden mezuniyetiniz sizin için yeni bir başlangıç olacak. Ancak bu yeni başlangıçta ve sonrasında Fakültenizle olan bağlarınızı koparmadığınız sürece yanınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz. Açıklamasında bulundu

. Ç.Ü  Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ise yaptığı konuşmasında   Fen-Edebiyat Fakültesinin  8 bölümü ve üç bin iki yüzü  aşan öğrenci sayısıyla Üniversitemizin önemli ve gelişmiş fakültelerinden biridir.  Bu törende Fen-Edebiyat Fakültesinin 30. dönem mezunu 214 öğrenciye diplomalarını verecek olmaktan mutluluk duyuyoruz.

Üniversitelerin görevi çağdaş bir eğitim-öğretim gerçekleştirmek, ülkenin ihtiyaçlarına uygun nitelikli insan gücü yetiştirmek ve bilimsel araştırmalar yapmaktır. Bu amaçların gerçekleşmesinde Fen-Edebiyat Fakülteleri de önemli görevler üstlenmektedir. Temel bilimlerin öğretildiği ve bilim üretilen merkezler olmaları nedeniyle bu fakültelerin üniversite sistemi içindeki yeri ve katkısı büyüktür.Fen-Edebiyat Fakülteleri toplumun sadece bilimsel alanda gelişmesine değil aynı zamanda toplumun eğitimine de değerli katkılarda bulunmaktadır. Fen-Edebiyat Fakültesi  mezunlarının büyük bir bölümünün orta öğretimdeki eğitim kurumlarında görev aldıkları düşünülürse bu katkının önemi daha iyi anlaşılır.

Fen-Edebiyat Fakültesi ülkenin ihtiyaçlarına duyarlı, sosyal bilince sahip, karşılaştığı sosyal ve bilimsel problemleri çözen, ileri görüşlü, aklı ve bilimi rehber edinen, bağımsız araştırma yapma kabiliyeti olan ve alanında temel bilgilerle donatılmış, bilim üreten ve üretilen bilgiyi paylaşan mezunlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bu amaçların gerçekleştirilebilmesi için siz mezunların mezuniyet sonrasındaki çabaları da önemlidir.

Sevgili mezunlarımız, Üniversitemizin ve Fakültenizin size verdiği çok çeşitli bilgi ve becerilerle toplumun bilim ve eğitim alanında daha ileri seviyelere ulaşmasına katkıda bulunacaksınız. Üniversite mezunu bireyler olarak aldığınız eğitimin size yüklediği sosyal ve kişisel sorumlulukları en iyi şekilde yerine getireceğinize inanıyoruz. Açıklamasında buulndu.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false