EN SONUNDA SUYUMUZU DA BİTİRDİK
TARIM 15.07.2021 12:19:00 3173 0

EN SONUNDA SUYUMUZU DA BİTİRDİK

Çiftçilere,“ Barajlarımıza giren su miktarlarının daha da düşmesi nedeniyle ve mevcut sulama suyunun periyodunu uzatabilmek ve suyu daha tasarruflu kullanabilmek adına rotasyon programında değişiklik yapıldı"denildi.

Sulama Birliklerinin çiftçilere,“ Barajlarımıza giren su miktarlarının daha da düşmesi nedeniyle ve mevcut sulama suyunun periyodunu uzatabilmek ve suyu daha tasarruflu kullanabilmek adına rotasyon programında değişiklik yapılmıştır. 25.07.2021 tarihinde kanallarımızda rotasyon uygulaması başlayacaktır.Mevcut suyun güzlük ürüne yeterli olmayacağı nedeniyle ekim yapılması yasaklanmıştır” şeklinde yazı gönderildiği iddia edildi.

Sulama Birlikleri tarafından çiftçilere gönderilen bir yazıda,” Barajlarımıza giren su miktarlarının daha da düşmesi nedeniyle ve mevcut sulama suyunun periyodunu uzatabilmek ve suyu daha tasarruflu kullanabilmek adına rotasyon programında değişiklik yapılmıştır” ifadelerine yer verildiği iddia edildi.

Konuyla ilgili olarak bir çiftçi şunları kaydetti:

Su birliklerinden çiftçilere gelen mesaj kışlık sebze ekmeyin su yok diye yasak hemşehrim diyorlar. Artık vatandaş bol bol beton yesin ..Dağ taş beton oldu ..en önemlisi Suyumuzu Hoyratça hovardaca kullandı çiftçi vatandaşlarımız . Bana gelen mesaj:“Sayın çiftçilerimizin dikkatine,

Barajlarımıza giren su miktarlarının daha da düşmesi nedeniyle ve mevcut sulama suyunun periyodunu uzatabilmek ve suyu daha tasarruflu kullanabilmek adına rotasyon programında değişiklik yapılmıştır. 25.07.2021 tarihinde kanallarımızda rotasyon uygulaması başlayacaktır.

Mevcut suyun güzlük ürüne yeterli olmayacağı nedeniyle ekim yapılması yasaklanmıştır. Bilgilerinize. “

Dünya Gazetesi’nden tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım da, “Tarımda "Kısıtlı Sulama Programı" devrede” başlıklı yazısında, kuraklığın sulamada yeni önlemlerin alınmasını zorunlu kıldığını belirterek, “Su kaynaklarının azalması, yağışların yeterince yağmamamsı nedeniyle tarımsal sulamada büyük sıkıntılar yaşanıyor. Mevcut suyun en verimli kullanılması amacıyla yeni önlemlerin devreye alınması gerekiyor. Aydın Valiliği bu çerçevede "Kısıtlı Sulama Programı" başlattı. Program kapsamında 2021 sulama sezonunda Adıgüzel, Kemer ve Çine Barajı'ndan sulanan Akçay, Aydın, Bozdoğan, Koçarlı ve Söke sulamalarında çiftçilere sadece 2 kez su verilmesi kararı alındı.Bu uygulamanın tarımsal üretimi olumsuz etkileyeceğini, verimliliği azaltacağını belirten çiftçiler, 4-5 kez su isteyen ürünler yerine daha az su isteyen ürünlerin ekileceğini ifade ediyor. Aydın Valiliğinin başlattığı Kısıtlı Sulama Programı'nın birçok ilde, havzada başlatılması zorunlu hale gelmesi bekleniyor” ifadesini kullandı.

Çiftçilerin endişeli ve kararsız olduğunu, sulu tarımın yarı yarıya azaltalım önerisi getirildiğini kaydeden Ali Ekber Yılırım, bu durumdan hayvancılığın da zarar göreceğini vurguladı.

TARIMDA İTHALAT ARTACAK

Öte yandan Türk Çiftçisinin giderek ürün ekmekten vazgeçeceği ve tarımda ithalatın daha da artacağını öne süren uzmanlar, sulamada rotasyon dönemine girileceğine dikkat çektiler.

(vş)

 

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Bilgiç, “Çiftçi tarımdan uzaklaştırılmamalı, üretene sahip çıkılmalıdır”

"2023 YILI TMO MISIR ALIM FİYATI YENİDEN REVİZE EDİLMELİDİR"

TZOB,”Mısır Piyasasında fiyatlar geçen yılın da gerisinde seyrediyor”

KORKUT: MISIR FİYATI EN AZ 9,4 TL/KG OLMALI

TURUNÇGİLDE AKDENİZ MEYVE SİNEĞİNE KARŞI SIFIR TOLERANSLI MÜCADELE

TZOB,“ÜLKEMİZİN TARIM ENVANTERİ HAZIRLANMALIDIR”

Mısır Üreticisinin Fiyat Beklentisi: 7.30 TL

“Gelecek Tarımda Herkes Bir Arada”

ATB, "DIŞA BAĞIMLILIK BİR FELAKETTİR"

Tarımda Dijitalleşme ve Akıllı Araç Kullanımı Artacak

Ceyhanlı Üreticilere Planlı Üretim Modeli Anlatıldı

Gümüldür çiftçisi İyi Tarım Uygulamalarıyla katma değer üretmeye devam ediyor

TZOB, “Aşırı sıcaklar tarımsal üretim üzerinde tehdit oluşturuyor”

“ANIZ YAKMAK TOPRAĞI VERİMSİZLEŞTİRİR”

TZOB, “ÜRETİCİLERİMİZ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI”

İthal ayçiçeği stokları doldurdu, yerli üretici kaygılı

TZOB, “ BAĞ-KUR’LU ÇİFTÇİ SAYISI DÜŞTÜ”

SÜT ÜRETİCİLERİ ZAM BEKLİYOR

TZOB,“TMO çiftçilerimizi mağdur etmemelidir”

Adana'da Akdeniz Meyve Sineği ile Mücadele Sürüyor

TMO hububatın satış fiyatını açıkladı

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli