Tarih: 20.04.2018 10:57

Enis Fosforoğlu´ndan ?İyi misin´adlı tek kişilik oyun

Facebook Twitter Linked-in

Çukurova Belediyesi, tanınmış tiyatrocu Enis Fosforoğlu´nun yeni oyunu ?İyi Misin? ile Adanalıları buluşturdu. 
Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi´nde Adanalı seyircilerle bir araya gelen Enis Fosforoğlu, seyircinin karşısına tek kişilik laflama olarak nitelediği yeni oyunu ?İyi Misin?´ ile çıktı. 
Ünlü sanatçı izleyicileri bir yandan güldürürken bir yandan düşündürdü. Oyununda Türkiye´de yaşanan yozlaşmalara dikkat çeken Fosforoğlu, Türkçe´nin yeni nesil tarafından doğru kullanılmadığından yakındı. Fosforoğlu, Atatürk´ün müfredattan kaldırılması tartışmalarını ince nüktelerle eleştirirken bir öğretmeni ile karşılaşmasını ve onun kendisine, ?Atatürk´e bu nankörlüğü edenler bana neler yapmaz?´ dediğini anlattı. 
İki perde halinde gerçekleşen ve iki saate yakın süren oyunda geçmişin izlerinden geleceğe dair ümitlere kadar birçok anıyı izleyicileriyle paylaşan Fosforoğlu, Orhan Kemal Kültür Merkezi´ne gelen sanatseverlere keyifli bir akşam yaşattı. 
Oyunun finalinde kendisine takdim edilen çiçeği alarak seyirciyi selamlayan Fosforoğlu, ?Çukurova Belediyesi´nde bu güzel seyirci kitlesiyle buluşmaktan çok mutluyum. Kültür ve sanata verdiği önem için Çukurova Belediyesi´ni kutluyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum? dedi. (CO)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —