Tarih: 16.01.2018 15:35

ERDOĞAN: ?AFRİN OPERASYONU SURİYELİ MUHALİFLERLE BİRLİKTE YAPILACAK?

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada olası bir Afrin operasyonunun ´Suriyeli muhalif gruplarla yapılacağını´ söyledi ve "Türkiye´ye gönül vermiş muhalifler bu operasyona katılacaktır. Onlar için veriliyor bu mücadele. Biz onlara, topraklarına sahip çıkmaları için, bu kardeşlerimize orada yardımcı oluyoruz" dedi.

´REJİM DE SICAK BAKMIYOR´

ABD´nin Suriye sınırında ´Sınır Güvenlik Gücü´ kurma çabasına tekrar tepki gösteren Erdoğan  Rejim de böyle bir oluşuma sıcak bakmıyor" değerlendirmesinde bulundu.

´TRUMP´I ARAMAYI DÜŞÜNMÜYORUM´

Erdoğan, daha önceden açıkladığı ABD Başkanı Donald Trump görüşmesi ile ilgili olarak "Şu anda henüz kendisini aramayı düşünmüyorum. Çünkü daha önce bunları konuştuk, o bana dönecekti. O bana dönmediği sürece ben ona dönmem" ifadesini kullandı.

´PUTİN İLE GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR´

Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmelerinin de devam ettiğini kaydetti.

MHP İLE İTTİFAKTA KÜRT SEÇMEN OYLARI

MHP ile partisinin yapacağı ittifakta Kürt seçmenden oy kaybı iddialarını da değerlendiren Erdoğan, "Millet bu oyunları bozacak" diye konuştu.

´AYM KONUSUNDA AÇIKLAMA YAPMAYACAĞIM´

Cumhurbaşkanı, Anayasa Mahkemesi´nin (AYM) gazeteciler Mehmet Altan ve Şahin Alpay hakkında verdiği hak ihlali kararını da "Açıklama yapmayacağım, arkadaşlar konuştu" ifadeleriyle değerlendirdi.(Haber Merkezi)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —