ERDOĞAN, KILIÇDAROĞLU´NA HEM TAZMİNAT HEM KAMU DAVASI AÇTI

ERDOĞAN,  KILIÇDAROĞLU´NA HEM TAZMİNAT HEM KAMU DAVASI AÇTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu´na partisinin 9 Eylül´deki İl Başkanları Toplantısı´nda yaptığı konuşmada, kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle 250 bin liralık tazminat davası açtı.

Erdoğan´ın avukatı Hüseyin Aydın´ın, Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi´ne verdiği dava dilekçesinde, Kılıçdaroğlu´nun partisinin İl Başkanları Toplantısı´ndaki konuşmasında, Erdoğan´ın kişilik haklarını ihlal eden ifadeler kullandığı belirtildi.

Kılıçdaroğlu´nun konuşmasından bölümlere yer verilen dilekçede, Erdoğan´ın ´sivil darbe yaptığına´ ilişkin iddiaların tamamen Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) söylemi niteliğinde olduğu ve örgütsel amaca hizmet ettiği kaydedildi ve ayrıca

Kılıçdaroğlu´nun, Erdoğan´a yönelik ısrarlı bir şekilde ve hakaret kastıyla ´tek adam´ yakıştırmasında bulunmasının yurt içi ve dışında kabul ettirilmeye çalışılan algı operasyonu ve otoriterlik propagandasının bir yansıması olduğu vurgulandı.

CUMHURBAŞKANINA HAKARET´TEN DE  KAMU DAVASI 

Manevi tazminat talebinin yasal şartlarının oluştuğu ve hükmedilecek manevi tazminat miktarının caydırıcı olması gerektiğine işaret edilen dilekçede, "Davalı, Sayın Cumhurbaşkanımızın kişilik haklarına benzer şekilde defalarca saldırıda bulunmuştur. Davalının konuşmasına hakim olan ve bir siyasetçiye yakışmayacak düzeydeki bu çirkin üslubuna karşı caydırıcı bir tazminata hükmedilmesi gerekmektedir" değerlendirmesinde bulunuldu.

Ayrıca Erdoğan´ın avukatı Aydın tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı´na verilen suç duyurusu dilekçesinde de Kılıçdaroğlu´nun söz konusu açıklamalarıyla TCK´nın 299. maddesindeki ´Cumhurbaşkanına hakaret´ suçunu işlediği ifade edilerek, Kılıçdaroğlu hakkında bu suçtan da kamu davası açılması istendi.

haber merkezi/İHA

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı