Tarih: 05.11.2018 15:41

EŞİNİ VE AİLESİNDEN 9 KİYİ ÖLDÜREN YUSUF TAŞ´A 9 KEZ MÜEBBET!

Facebook Twitter Linked-in

Gaziantep´te aynı gece eşi, eşinin teyzesi, amcası, yengesi ve çocuklarının da aralarında bulunduğu 9 kişiyi öldürdüğü, 3 kişiyi de yaraladığı iddiasıyla 11 kez müeebbet ile yargılanan Yusuf Taş, 12. kez hakim karşısına çıktı. Mahkemesinde görülen davada Yusuf Taş, 4´ü ağırlaştırılmış toplam 9 müebbet ve 37 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme Yusuf Taş´a, eşi Tuğba Taş, eşinin teyzesinin oğlu olan 17 yaşındaki Ahmet Çakmak, amcasının çocukları Furkan ve Rukiye Taş´ı öldürmek suçlarından 4 kez ağırlaştırılmış müebbet verdi. Davada Taş´a teyzesi Şenel Çakmak, amcasının oğlu Turan Taş, amcası Mustafa Taş, yengesi Gülay Taş ve amcasının kızı Türkan Demir Taş´ı öldürmekten 5 kez müebbet cezası verdi.
Öte yandan Yusuf Taş, olayda yaralı kurtulan 11 yaşındaki M. M. Ç ve 15 yaşındaki M.C.Ç için ise, 18´er yıl olmak üzere toplamda 37 yıl 2 ay hapis cezası aldı.

"Tuğba Taş´tan sonrasını hatırlamıyorum" 
Kırıkkale cezaevinde tutuklu bulunan ve duruşmaya SEGBİS ile katılan Yusuf Taş daha önceki savunmalarını tekrar etti. Taş, olay gecesi ile ilgili verdiği savunmada, eşi Tuğba Taş´tan sonrasını hatırlamadığını kaydetti.
Taş," Ben Tuğba Taş´tan sonrasını hatırlamıyorum. Hatırlamama sebebim nedir acaba bunu neden araştırmadılar. Ben neden bir hastaneye sevk edilmedim" dedi.

Otobüs bileti alana 6 ay ceza 
Davada tutuksuz yargılanan ve Yusuf Taş´a otobüs bileti alan Mehmet Eraslan suçluyu kayırmadan 6 ay hapis cezası aldı. Eraslan pişman olduğunu ifade ederek," Benim bilet almaktan başka suçum yok. Yaptığımın suç olduğunu biliyordum. Pişmanım" şeklinde konuştu.

Baba Taş´a beraat 
Ayrıca katil Taş´ın kardeşi Şerif Taş da 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti tutuksuz yargılanan Yusuf Taş´ın babası Halil Taş ve Arif Toz´un beraatine karar verdi.

Olayın geçmişi 
Gaziantep´te Yusuf Taş, 5 Şubat 2016 tarihinde boşanma aşamasındaki eşi Tuğba Taş ile yeniden barışmak için gittiği Düztepe Mahallesi 18 Nolu Sokak´ta yaşayan Tuğba Taş´ın (21) teyzesi Şenel Çakmak´ın (36) evine giderek, eşi, eşinin teyzesi, amcasının oğlu Turan Taş (23) ve Ahmet Can Çakmak´ı (16) öldürmüş, 11 yaşındaki M.Ç. ve kardeşi M.Ç. (15) silahla yaralamıştı. Ardından Şehitkamil ilçesi Sam Mahallesi 49 Sokak´ta yaşayan ve kan davalı oldukları ileri sürülen amcası Mustafa Taş´ın (48) evine giden Yusuf Taş, evde bulunan amcası, yengesi Gülay Taş (48), amcasının çocukları Furkan (16) ve Rukiye Taş (13) ile Türkan Demir Taş´ı (22) öldürerek kayıplara karışmıştı. Yusuf Taş, olaydan 55 gün sonra yurt dışına kaçmak isterken Gaziantep otogarında yakalanmıştı. Adli makamlara çıkartılırken görüntülenen Yusuf Taş, göz yaşlarını tutamamıştı.  

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —