ETİYOPYA ANKARA BÜYÜKELÇİSİ AOSB’DE
GÜNDEM 27.05.2022 13:56:00 927 0

ETİYOPYA ANKARA BÜYÜKELÇİSİ AOSB’DE

Etiyopya heyeti, AOSB’yi ziyaretinde Başkan Bekir Sütcü, Denetim Kurulu Üyesi Mehmet Tosmur ve Bölge Müdürü Ersin Akpınar tarafından konuk edildi.

Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi  Adem Mohammed Mahmud, beraberinde Etiyopya Adana Fahri Konsolosu Yusuf Can Dağtekin ve bir heyetle geldiği Adana Hacı Sabancı Organize sanayi Bölgesi’ni ziyaret ederek, ülkesine yatırım yapmak isteyen yatırımcılara sunulan fırsatlar hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

 Etiyopya heyeti, AOSB’yi ziyaretinde Başkan Bekir Sütcü, Denetim Kurulu Üyesi Mehmet Tosmur ve Bölge Müdürü Ersin Akpınar tarafından konuk edildi. Başkan Sütcü, AOSB’nin Türkiye’nin en büyük OSB’lerinden birisi olduğunu belirterek, sanayicilere sundukları imkanlar konusunda bilgi verdi. 

Sütcü, genişleme alanlarıyla birlikte toplamda 25 milyon metrekarelik alana sahip olduklarını, yatırım yapmak isteyen sanayicinin ihtiyaç duyacağı alt ve üstyapı yatırımlarını dünya standartlarında sunduklarını, bölgede hali hazırda faaliyet gösteren 478 firmanın 32’sinin yüzde yüz yabancı sermayeli firmalar olduğunu bildirdi.

Bölgeye yatırımcı ilgisinin yoğun olduğunu, yüzde 100 doluluk seviyesinde bulunduklarını anlatan AOSB Başkanı Sütcü, Adana’nın 2.5 milyar doları geçen ihracatının yüzde 60’ının bölgeden gerçekleştirildiğini ve yaklaşık 40.000 kişiye istihdam sağlandığını bildirdi.

Başkan Sütcü, Etiyopya’yı bugüne kadar ziyaret etmemekle birlikte en kısa zamanda bunu gerçekleştirmek istediğini ancak, Adana Fahri Konsolosu Yusuf Can Dağtekin’in de katkılarıyla bu ülke hakkında bilgi sahibi olduklarını belirtti.

Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi  Adem Mohammed Mahmud

ise  “Benim ülkemdeki yatırım imkanları Türkiye’deki yatırımcılar için bir numaradır. Bu fırsatları burada tanıtmak isityoruz. Belki çekinceleri vardır onları da konuşabiliriz. Biz doğru yere geldiğimizi düşünüyoruz” dedi. 

“AOSB’deki yatırımcıları ülkemize de çekmek için neler yapmamız gerekir?” diyerek, bu konuda da AOSB yönetiminin görüşlerine başvuran Büyükelçi, Türkiye ve Etiyopya’nın her zaman dost ve kardeş ülkeler olduklarını Etiyopya yönetiminin üretime ve yatırımlara büyük önem verdiğini bildirdi. Büyükelçi,  Etiyopya yatırım yapmanın avantajlarından da söz etti.

YABANCI YATIRIMCIYA TEK DURAK HİZMET

Etiyopya Yatırım Ofisi Müdürü Lelise Neme  de yabancı yatırımcılara tek durak ofisle hizmet verdiklerini, ülkelerinde 13’ü devlet yönetiminde,  17’si özel sektör tarafından yönetilen toplam 30 adet sanayi bölgesinin  bulunduğunu, madencilik, tarım, elektronik ve enerjinin en çok değer verdikleri sektörler olduğunu belirterek, “Bizim önceliğimiz üretimdir” dedi.

Adana’daki sanayiciler ile teknoloji paylaşımı ve tecrübe paylaşımı istediklerini belirten Etiyopya Yatırım Ofisi Müdürü Lelise Neme, “Biz devlet yönetimindeki Yatırım dairesi olarak ülkemize yatırım yapmak isteyenler için ilk kapıyız. Biz Türkiye’den büyük yatırımlar bekliyoruz, büyük iş birliği istiyoruz. Bu her iki ülke için kesinlikle faydalıdır. Ülkemizdeki üretimle yatırımcılar rahatça Avrupa ülkelerine ihracat yapabilirler” dedi.

120 MİLYONU AŞKIN NÜFUS VAR

Neme, Etiyopya nüfusunun genç ve 120 milyon kişiyi aşkın olduğuna da vurgu yaparak, “Genç nüfus öğrenmeye odaklı. Elektrik fiyatlarımız diğer ülkelerden çok ucuz. Yatırımcılara tamamen altyapısı bitmiş yerleri veriyoruz. Bürokrasiyi azaltmak amacıyla hizmet noktası oluşturduk. Devletin bütün daireleri bir noktada ofiste toplayıp direk sanayi bölgesi içinde hizmet veriyor. Sizi Etiyopya’yı görmeye ve yatırım yapmaya davet ediyoruz” diye konuştu. 

Konuk heyet, AOSB’de faaliyet gösteren firmaları da ziyaret ederek, üretimlerini yerinde inceleyip, görüşmelerde bulundu. (Fİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli