Tarih: 20.01.2019 12:38

Fenerbahçe, Bursaspor ile 100. randevuda

Facebook Twitter Linked-in

Spor Toto Süper Lig´de devre arasının bitmesinin ardından Fenerbahçe, deplasmanda Bursaspor´a konuk olacak. Bursaspor ile Fenerbahçe, Süper Lig´de 100. randevularına çıkacak. Bu eşleşme, Süper Lig tarihinde Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray´ın kendi aralarındaki mücadelelerin haricinde dalya yapan ilk eşleşme olacak. 

Fenerbahçe 17 maçta 1 kez yenildi 
Fenerbahçe, Bursaspor ile Süper Lig´de karşılaştığı son 17 müsabakanın sadece 1´inden mağlup ayrıldı. Bu maçlarda sarı-lacivertli ekip 10 galibiyet ve 6 beraberlik aldı. 

2009´dan beri kaybetmiyor 
Fenerbahçe, Mart 2009´da Bursaspor´a karşı aldığı 2-1´lik yenilgiden bu yana Süper Lig´de Bursa deplasmanında maç kaybetmiyor. Sarı-lacivertliler bu müsabakalarda 4 galibiyet ve 5 beraberlikle sahadan ayrıldı. 

Savunmada Sadık ön planda 
Devre arasında Fenerbahçe´ye transfer olan Sadık Çiftpınar, sezonun ilk yarısında Malatyaspor formasıyla yaptığı 121 hamle ile Süper Lig´in en fazla uzaklaştırma yapan oyuncusuydu. Sarı-lacivertlilerin bir diğer stoperi Martin Skrtel ise bu alanda 97 uzaklaştırma dördüncü ile sırada yer alıyor. 

Yanal son 7 deplasmanı kazanamadı 
Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Süper Lig´de görev yaptığı son yedi deplasman maçını kazanamadı. Yanal, bu müsabakalardan 1 mağlubiyet ve 6 beraberlik aldı. Yanal, ligdeki son deplasman galibiyetini Nisan 2017´de Trabzonspor´un başında, Antalyaspor´a karşı 3-0´lık skorla aldı. 

Sakat ve cezalılar 
Fenerbahçe´de kart cezaları bulunan Islam Slimani ve Eljif Elmas, Bursaspor karşısında forma giyemeyecek. Sarı-lacivertlilerde Erten Ersu, Oğuz Kağan Güçtekin ve Harun Tekin ise sakatlıkları sebebiyle kadroda yer almayacak. (Öİ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —