HAVADA, KARADA, DENİZDE EDEBİYAT
KÜLTÜR SANAT 28.05.2022 19:51:00 1012 0

HAVADA, KARADA, DENİZDE EDEBİYAT

Her yıl sanatseverleri buluşturan Sarıyer Edebiyat Günleri’nin 9.su başladı.

Boğazın eşsiz güzelliğine edebiyat hazzının eşlik ettiği Haydar Aliyev Parkı’na gelen edebiyatseverler müzikle sözün, şiirle öykünün, romanla oyunun buluşmasına tanıklık ederek, usta yazarlarla bir araya gelmenin keyfini yaşadı.

Sadece Sarıyerliler’in değil, tüm İstanbullular’ın da yakından takip ettiği Sarıyer Edebiyat Günleri’nin 9’uncusu başladı. Edebiyatseverler etkinliğin yapıldığı Kireçburnu Haydar Aliyev Parkı’na akın etti. Sanatın her dalından öne çıkan usta isimlerin edebiyatseverlerle buluştuğu etkinliğin ilk gününde; Dr. Canan Dağdeviren, Hüseyin Avni Danyal, Bülent Emrah Parlak, Kerem Fırtına, Başak Daşman, Sinan Tuzcu, Caner Cindoruk ve birçok ünlü isim sevenleriyle bir araya geldi.  Boğaz kıyısında 9 gün boyunca sürecek etkinliğin açılış konuşmasını Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç yaptı.

BOĞAZDA EDEBİYAT

Edebiyat ve medya dünyasının ünlü isimleri ve usta kalemlerinin Sarıyer halkıyla buluşacağı 9 günlük program, boğazda “Şiir Teknesi” ile başladı. “Şiir Teknesi” nin ilk konukları ünlü oyuncular Hüseyin Avni Danyal, Başak Daşman ve müzisyen Suat Erdem oldu. Edebiyatseverlere şiir ziyafeti yaşatan bir diğer isim ise oyuncu Kerem Fırtına idi. Usta isimler, boğaz sularında seyir halindeyken edebiyatseverlere müzik eşliğinde keyifli anlar yaşattı. Şiir Teknesi’ne binerek boğaza açılan yüzlerce vatandaş, şiir dinletisi sonrası Haydar Aliyev Parkı’nda bando ekibi tarafından karşılanarak 9. Sarıyer Edebiyat Günleri’ni resmen başlattı. 

‘ŞİİR HATLARI’ BEŞİKTAŞ ve KADIKÖY’Ü KİREÇBURNU’NA TAŞIDI

İstanbul’un farklı ilçelerinden 9. Sarıyer Edebiyat Günleri’ne katılmak isteyen vatandaşlar da unutulmadı. Etkinliğin ilk gününde Beykoz’dan kalkan “Şiir Hatları” teknesi Burhan Karacan’ın şiirleri ve Grup Yol’a Düş’ün müzikleri eşliğinde vatandaşları, etkinliklerin yapılacağı Kireçburnu Haydar Aliyev Parkı’na taşıdı.

SAHNEDEN EDEBİYATA

18 söyleşiden ilkini gerçekleştiren isimler Özge Özberk, Sinan Tuzcu, Caner Cindoruk ve Bülent Emrah Parlak oldu. ‘Sahneden Edebiyata’ söyleşisi ile alanı dolduran vatandaşlarla buluşan ünlü konuklar sahneden edebiyata olan yolculuklarını paylaştı. Sarıyer’de olmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden, oyuncu kimliklerinin dışında yazdıkları kitaplarla edebiyat dünyasında da var olan sanatçılar, sahne ve edebiyatın içiçe bir olgu olduğuna vurgu yaptı. Sahnede ya da setlerde yaratılan öyküleri kendilerinden de birşeyler katarak canlandırmaya çalıştıklarını ifade eden oyuncular, “Üretim alanı olarak biri içe, diğeri dışa dönük bir eylem. Yazmak daha çok içindekini dışarı dönük paylaşmak, oynamak ise kalabalığın içinde birşeyleri anlatmaktır” şeklinde konuştu.

COŞKULU AÇILIŞ

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer Edebiyat Günleri’nin açılış konuşmasında, “Edebiyat özü sergileme sanatıdır. Biz de edebiyat günlerini çok değerli edebiyatçıların desteğiyle başlattık. Yaşar Kemal ve Vedat Türkali. Bugün onları mezarı başında andık. Sarıyer Edebiyat Günleri edebiyatımızın ustalarına göstermek istediğimiz vefanın yansımasıdır. Boğaziçinin kıyısı 9 gün boyunca edebiyata doyacak” dedi.

USTA İSİMLER BİR ARADA

Etkinliklerin birinci gününde edebiyatseverler Kireçburnu Haydar Aliyev Parkı’na gelerek birbirinden değerli yazarlara kitaplarını imzalattı. İnci Aral, Pelin Batu, Akın Birdal, Aydın Ilgaz, Nazım Alpman, Nilgün Ilgaz, Erdal Güney, Gönül Simpson, Yetkin Aröz, Nilgün Bakkaloğlu, Jilber Barutçiyan, Kubilay Çelenk, Başar Başarır, Yavuz Ekinci, Özgür Özgülgün ve Sarıyerli yazarlar imza günleri kapsamında okurlarıyla buluştu.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

“STOA FELSEFESİ VE TARSUS'TA STOACILIK”KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ KISA FİLM FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

ADANA’DA BAĞLAMA GÜNLERİ’NİN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Düş ve Gerçek Arasında Çareli Çaresiz Çizgiler Kitabı

Sanatçı Selva Özelli Solo Sergisi ile ABD’de

“Doktordan Az Kullanılmış” bu defa bir kitap adı

HÜSEYİN SÖZLÜ, "AĞUSTOS AYI TÜRK'ÜN ZAFER AYIDIR"

İZMİT ALTIN PİŞMANİYE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ‘’BELGESEL FİLM YARIŞMASI’’ FİNALİSTLERİ BELİRLENDİ

EMEKLİLERİN YENİ ADRESİ ‘EMEKLİ KÜTÜPHANESİ’

İZMİR KULLUK İLE TANIŞIYOR

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

“Soul Müziğin Diva”sı Imany, 7 Eylül’de Türkiye’de

‘ÇOK YAŞA CUMHURİYET’ ÖDÜLLÜ BESTE YARIŞMASI BAŞVURULARI İÇİN SON HAFTA!

TÜRK RESSAMLARIN LONDRA ÇIKARMASI!

YILDIZ TOZU KARAKTER ANALİZLERİ

"ZAFERİN RENGİ" GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU İLE ÇEKİMLER İÇİN GERİ SAYIMA BAŞLADI!

Büyükşehir ve YEDAM’dan bağımlılıkla mücadelede iş birliği

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA TÜM TÜRKİYE "ŞEHRİNİ KEŞFEDECEK- GELECEK ENERJİSİNİ KORUYACAK!”

12. ULUSLARARASI İZMİT PİŞMANİYE, MÜZİK ve DANS FESTİVALİ,25-27 AĞUSTOS’TA

‘’20. GELECEĞİN SİNEMASI’’ YARIŞMASININ JÜRİ ÜYELERİ AÇIKLANDI

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu