İncirlik Üssü´nde Lojistik Trafiği

İncirlik Üssü´nde Lojistik Trafiği

İncirlik Hava Üssü´nün IŞİD ile mücadele edecek koalisyon uçaklarının kullanımına açılması ve ABD 480. Filosu´nun üsse kaydırılacağının dünya medyasında yer bulmasının ardından, İncirlik´te kargo uçağı yoğunluğu yaşanıyor.

Adana´daki İncirlik Hava Üssü´nün ABD öncülüğündeki koalisyon uçaklarının kullanımına açılmasının ardından üste hazırlıklar hızla devam ediyor.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tansu Bilgiç´in dün yaptığı açıklamaya göre üssün kullanımı için Bakanlar Kurulu´nda tüm imzalar atıldı ve üssün her an kullanıma açılacağı bildirildi.

Bilgiç´in açıklamasının ardından ise Times Gazetesi ABD´nin Almanya´da konuşlanan 480. Hava Filosu´nun Adana´daki İncirlik Hava Üssü´ne kaydırılacağını yazdı. Haberde, filonun 1991 yılında Körfez savaşında görev yaptığı ve İncirlik Hava Üssü´nde ciddi deneyimleri olduğu kaydedildi.

Bu gelişmelerin ardından üste Türkiye´ye ait savaş uçaklarının rutin devriye görevlerine devam ettiği ancak ABD ve Türkiye´ye ait kargo uçaklarının yoğun bir trafik oluşturduğu görüldü. Üsteki trafik yüzünden bir kargo uçağı iniş yapmayıp pisti pas geçti. Sabah saatlerinden öğle saatlerine kadar üsse 1´i büyük, 3 kargo uçağı iniş yaparken, 4 kargo uçağı ise üsten kalkış yaptı. (İHA)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı