Tarih: 31.12.2017 12:10

?İŞ BARIŞI İÇİN AYRIMSIZ KADRO?

Facebook Twitter Linked-in

Abidin Dino Parkı´nda toplanan taşeron işçiler, ?şeker fabrikaları 4D kadro istiyor?, ?Et ve Süt Kurumu biz de kadro istiyoruz?, ?Reis ne diyorsa o. Amasız, fakatsız tüm taşeronlara kadro?, ?T.M.O ve KİT´lere kadro?, ?karayolları ayrımsız kadro istiyor? yazılı dövizler taşıdı.

?MUTLULUĞUMUZA GÖLGE DÜŞTÜ?

Gurup adına açıklama yapan Kamu Çalışanları Platformu Başkanı Halit Önük, Cumhurbaşkanı ve Başbakan´a seslenerek tüm taşeron işçilerin kadroya alınmasını istedi. Önük, ?Çalışma hayatında reform olarak kabul edilen taşeron işçilerinin kadroya alınmasının çalışmasının mimarı olan başta Cumhurbaşkanımız Erdoğan´a, Başbakanımıza, ilgili bakanlara teşekkür ediyoruz. Taşeron işçilerin kadroya geçmesinden dolayı mutlu olduk. Fakat bu mutluluğumuza kurumlarda beraber çalışmış olduğumuz bazı arkadaşlarımızın kadroya alınmaması gölge düşürmüştür.? dedi.

İŞÇİLER İHALE KURBANI

İşçilerin kurumlarında sürekli çalışmasına rağmen ihale türü nedeniyle kadrodan faydalandırılmadığına dikkat çeken Önük, ? Bu arkadaşlarımız da kadroya alınacak diğer personeller gibi mesaisinin tamamını kurumlarında geçirmekte, yıllık izinler kullanacağı zaman kurum yöneticilerinden onay almaktadır. Nöbet çizelgeleri kurum yöneticileri tarafından belirlenmekte ve imzalanmaktadır. Bu gibi süreçlerin hiç birinde taşeron firması aktif rol almamakta kurum yöneticilerinin talimatlarını uygulamaktadır. Kadro alınamamasının tek nedeni ihalelerinde personel giderinin toplam ihale bedelinin yüzde 70´in altında olmasıdır. Yani personel çalıştırılmasına dayalı olmayan ihale türünde çalışmalarıdır.? şeklinde konuştu.

İş barışının sağlanması için tüm taşeronların ayrımsız bir şekilde kadroya geçirilmesi gerektiğini ifade eden Önük, açıklamasına şöyle devam etti: ?Yıllardır birlikte görev yaptığı çalışma arkadaşlarının kadroya alınacak olup kendilerinin alınmayacak olması o iş yerindeki iş barışını bozacaktır. Personel çalıştırılmasına dayalı olmayan ihale türünde çalışan, hastane bilgi işlem personelleri, diş ve protez teknisyenleri, kiralık araç şöförleri, yemekhane, radyoloji görüntüleme, müşavirlik danışmanlık çalışanları, Kitler, muvazaa ve işe iade davası olup sonuçlanmamış olanlar, ihalesi aynı olup ödeneği farklı şekilde olduğu için Milli Eğitim çalışanları kadro kapsamına alınması hususunda başta Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın verecekleri talimatla bu mağdur kesimi de aileleriyle birlikte yüzlerini güldürmeye davet ediyoruz.?(Haber Merkezi)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —