Tarih: 11.02.2021 11:10

"Kalkınmanın temeli köylerden, kırsaldan geçer" (Videolu Haber)

Facebook Twitter Linked-in

KÖYLERİMİZİN MAĞDURİYETLERİ GİDERİLMELİ

Orhan Sümer, “Özellikle Adana ve Çukurova bölgelerimizde bulunan köylerde vatandaşlarımızın kırsaldan şehre göç sorununu engelleyecek, köy halkının köyde tutulması ve yaşam koşullarının kolaylaştırılmasını sağlayacak talepleri var. Bu haklı talepler mutlaka gerçekleştirilmelidir.”dedi.

 

KALKINMANIN YOLU KÖYLERDEN GEÇER

Orhan Sümer, “Kalkınmanın temeli köylerden, kırsaldan geçer. Tarım yatırımları arttıkça, çiftçi kazanmaya başladıkça önce bölgesel kalkınma sonra ülke olarak kalkınma gerçekleşir.Bütünşehir yasası yürürlüğe girdikten sonra birçok köyümüzde aynı sıkıntılar yaşanmaktadır. Elektrik abone alımı, su aboneliği alımı gibi konularda köy halkı zorluk yaşamaktadır.             Karaisalı, Pirili, Salbaş köylerimizin bir çoğunda aynı taleplergündeme gelmektedir. Bölge sakinleri konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne gerekli dilekçeyi vermiştir. Genelde tüm köylerimizde yaşanan benzer sorunların Bakanlık eliyle değiştirilmesi, köylülerimizin mağduriyetine son verilmesi gerekmektedir.” dedi.

 

ÇUKUROVA KIRSAL KALKINMA BÖLGESİ OLMALI

Orhan Sümer, “Adana’da Çukurova bölgesinin kırsal kalkınma programı kapsamına alınması, yerleşim sahasının genişletilmesi, yapı mesken izninin verilmesi, elektrik ve su talebinde kolaylık sağlanması bölge halkının talebidir. Bu haklı talepleri dile getirmek çözüm arayışı içerisinde olmak ve takip etmek de bizlerin görevidir.” dedi (CO)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —