KAN FİLM FESTİVALİ´NE AZERBAYCAN´DAN ?GÖNÜLLÜ´ DESTEĞİ

KAN FİLM FESTİVALİ´NE AZERBAYCAN´DAN ?GÖNÜLLÜ´ DESTEĞİ

Adana Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastaları Derneği (ATODER) Başkanı Ali Kılıç, Avrupa Gönüllü Hizmeti Programı kapsamında Azerbaycan´dan Adana´ya gelen iki gönüllünün Kan Film Festivali hazırlıklarına katılacağını duyurdu.

Kılıç, ?Diğer projelerimizde de bize destek olacak misafirlerimizi 9 ay burada ağırlayacağız? dedi.
Ulusal Ajans´ın Avrupa Gönüllü Hizmeti Programı kapsamında akredite olan ATODER, başvurduğu ?Power of Thalassemia´ adlı projesi kabul edildi. Avrupa Birliği Bakanlığı´na bağlı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı´nın finansal destek sağladığı proje kapsamında Azerbaycan ve İtalya´dan dört gönüllü dokuz ay olmak üzere ATODER´in çalışmalarına katılacak.

AZERİLERDEN SONRA İTALYANLAR GELECEK
ATODER Başkanı Ali Kılıç, bu çerçevede Azerbaycan´ın başkenti Bakü´den iki gönüllünün Adana´ya geldiğini söyledi. Misafirlerinin; ATODER´in öncülüğünde, Türkiye Talasemi Federasyonu ve Türk Kızılayı işbirliğiyle bu yıl 6-7-8 Mayıs´ta Adana´da gerçekleştirilecek Kan Film Festivali´nin hazırlıklarına da katılacağını kaydeden Kılıç, dokuz ay bittiğinde ise diğer iki İtalyan misafirin Adana´da olacağını belirtti. Kılıç, ?Misafirlerimizi Adana´da en iyi şekilde ağırlayacağız, Adana´dan mutlu ayrılmaları için elimizden geleni yapacağız? dedi.
Aynı zamanda Türkiye Talasemi Federasyonu Başkanı olan Ali Kılıç, Kan Film Festivali´nin hazırlıklarında son aşamaya gelindiğini sözlerine ekledi.

TALASEMİ AZERBAYCAN´DA DA BİLİNİYOR
Bakü´de Rusça öğretmeni olan Suada Huseynzadeh ile bilgisayar mühendisi olan Kerim Balayev ise, Adana´da olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Huseynzadeh ve Balayev, ?Burada talasemili çocuklara destek olmak ve yeni hasta doğumunu önlemek amacıyla ATODER´le birlikte hareket edeceğiz. Azerbaycan´da da görülen bu hastalıktan dolayı konuya uzak değiliz. Toplumun bilinçli olması adına çalışmalar devam etmeli. Bunun için buradayız. Öte yandan bu bilinçlenmede önemli katkısı olacağına inandığımız Kan Film Festivali´nin hazırlıkları kapsamında da çalışmalara katılacağız. ATODER´e, misafirperverliklerinden ötürü teşekkür ediyoruz? ifadelerini kullandı.(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı