Tarih: 15.11.2018 14:57

KAŞIKÇI CİNAYETİYLE İLGİLİ 5 KİŞİ İÇİN İDAM İSTENDİ

Facebook Twitter Linked-in

Suudi Arabistan Başsavcılığı Sözcüsü, Cemal Kaşıkçı´nın katliyle ilgili yürüttükleri soruşturma hakkında bilgi verdi. Sözcü, soruşturmada 21 kişinin isminin geçtiğini ancak 11 kişinin cinayetle suçlandığını, bunlardan 5´i için idam cezası istendiğini dile getirdi. Soruşturmanın Veliaht Prensi Selman´ı kapsamadığını belirten Savcılık Sözcüsü; Kaşıkçı´nın öldürülmesi için ekip kurma emrini eski istihbarat başkan yardımcısının verdiğini dile getirdi.

NASIL ÖLDÜRÜLDÜ? 

Sözcü; ülkeye dönmesi konusunda ikna edilemeyince Cemal Kaşıkçı´ya öldürücü dozda ilaç verildiğinin, cesedinin de İstanbul´daki Başkonsolosluk binasından parçalara ayrılarak çıkartıldığının belirlendiğini kaydetti.

Türkiye´den ses kayıtlarının talep edildiğini aktaran Sözcü, ancak talebe Türk tarafından olumlu yanıt gelmediğini iddia etti. Savcılık Sözcüsü; yerli işbirlikçinin robot resminin çizildiğini, bunun bilgilerle birilikte Türkiye´ye verileceğini de ekledi.

VELİAHT PRENSİN HABERİ YOKMUŞ! 

Başsavcılık Sözcüsü, Veliaht Prens Muhammed bin Selman´ın cinayetten haberi olmadığını da iddia etti. ?Türkiye´den Kaşıkçı´nın telefon görüşmelerini, mesajlarını, ses kayıtlarını ve yaşadığı yerin bilgisini istedik? diyen Sözcü, Türkiye´ye ortak çalışmak için anlaşma teklif edildiğini söyleyerek, ?Bizdeki bilgileri Türklerle paylaşmayı ve karşılığında, tüm bilgilerin bizimle paylaşılmasını istedik ancak henüz cevap gelmedi? ifadelerini kullandı.  

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —