YEREL 9.01.2022 11:31:00 626 0

"KENT MEYDANI BÜYÜKŞEHİR’E DEVREDİLİYOR"

Akif Kemal Akay, “Kent Meydanında kullanılacak alanlar tamamlandı. Tapu Kadastro Müdürlüğü taşınıp faaliyetlerine başladı. Sadece yurt binası olarak düşünülen yerde fonksiyon değişikliği olabileceği düşüncesiyle bekleniyor" dedi.

 

ÜRETEN SEYHAN

Göreve seçildikleri günden bu yana hayata geçirilen hizmetler hakkında bilgiler veren Başkan Akay, şöyle konuştu:

“Geride kalan bin günlük görev süremizde öncelikle Zeydan Başkan döneminde başlanan hizmetleri tamamlayıp, halkımızın hizmetine sunduk. Bu süreçte ne yazık ki tüm dünyayı olumsuz etkileyen Covid-149 pandemisi ortaya çıktı. Bu dönemde Seyhan Belediyesi’ni üreten bir belediye haline getirdik. İhtiyacımız olan boyayı kurduğumuz atölyede üretmeye başladık. Dikimevi’mizde hem kendi işçilerimizin hem başka belediyelerin iş kıyafetlerini üretiyoruz. Kompost tesisimizde başta Pazar artıklarını olmak üzere organik atıkları komposta dönüştürüyoruz. Kadın Dayanışma Merkezi’mizde uygulanan projeler doğrultusunda kadınlar kolonya, sabun, seramik ürünleri üretiyor. Adana’nın ilk birinci sınıf atık getirme merkezini Seyhan’da kurduk. 11 mahallemizde kurduğumuz Bilgi Evleri’nde gençlerimiz bilgisayar ve sınırsız internet olanağından ücretsiz olarak yararlanıyor, sosyal aktivitelerle sosyalleşebiliyorlar.

ADANA’DA İLK DEFA ZENCEFİL VE ZERDEÇAL ÜRETİYORUZ

Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Sera Projesi  ile Adana’da ilk defa zencefil ve zerdeçal üretmeye başladık. Bu hafta hasadını yapacağız. Milyonlarca lira tutarında döviz ödediğimiz zencefil ve zerdeçalı artık biz üretiyoruz.

GENÇLERE DİJİTAL TEKNOLOJİ ÖĞRETİLİYOR

Atölye Seyhan Girişimcilik Merkezi’nde Çukurova Üniversitesi ile birlikte gençlere dijital teknolojinin öğretilmesi konusunda çalışmalar yürütüyoruz. Burada başlayan çalışmaların sonucunda Belediyemiz Cumhurbaşkanlığı tarafından ödüle layık görüldü.

KENDİ BİLGİSAYARIMIZI YAPIYORUZ

Bir İnovasyon Merkezimiz var. Burada kendi bilgisayarımızı kendimiz yapıyoruz. Öğrenciler Bilgi Evlerinde bu bilgisayarları kullanıyorlar.

MANDIRA İŞLER VAZİYETTE

Karayusuflu Mahallemizde kurduğumuz modern mandıramız işler vaziyette. Hizmete girebilmesi için gerekli izinlerden sadece bir tanesi kaldı. O izin geldiği anda hizmete başlayacak.

SOSYAL YARDIMLAR

Dezavantajlı gruplara yönelik olarak sosyal yardım çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Selman-ı Pak Kültür Merkezi’ndeki BM kaynaklarıyla günlük kapasitesi 10 bin kişinin üzerinde olan aşevimiz hizmete girdi. 11 ayrı noktada aşevlerimiz aracılığıyla ihtiyaç sahibi yurttaşlarımıza günlük 2 binin üzerinde sıcak yemek ikram ediyoruz. Engelsiz Taksi uygulamasını başlattık. Evde bakım hizmetlerimiz sürüyor. Yurttaşlarımızın bağışladığı eski ev eşyalarını mobilyacılarımız ve döşemecilerimiz onardıktan sonra ihtiyaç sahiplerine ücretsiz dağıtıyoruz. 100’ün üzerinde ev tamir ettik.

Spor tesislerimizde gençlerimize farklı branşlarda spor eğitimi vererek, spor yapan genç sayısını artırmaya çalışıyoruz.”

KENT MEYDANI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE DEVREDİLİYOR

Kent Meydanı’nın Adana Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi konusunda anlaşma sağlandığını aktaran Başkan Akay, “Kent Meydanında kullanılacak alanlar tamamlandı. Tapu Kadastro Müdürlüğü taşınıp faaliyetlerine başladı. Sadece yurt binası olarak düşünülen yerde fonksiyon değişikliği olabileceği düşüncesiyle bekleniyor. Büyükşehir Belediyesinin, Saydam ve Obalar Caddesindeki değişikliklerini tamamlamak üzere teşebbüsü oldu. Yaptığımız görüşmelerde anlaşma sağlandı. Önümüzdeki günlerde imzalanacak protokol ile projeyi Büyükşehir Belediyesine devredeceğiz . Biz de Seyhan Belediyesi olarak çevre düzenlemesini yapacağız.

YENİ VE İŞLEVSEL PROJELER HAYATA GEÇİRİLECEK

Önümüzdeki süreçte yeni ve işlevsel hizmetleri hayata geçireceklerini dile getiren Başkan Akay, yeni projelerle ilgili şunları söyledi:

LEZZET İSTASYONU PROJESİ HIZLANDIRILIYOR

“Eski İstasyan/Lezzzet İstasyonunun projesi hazırlandı. Geçen bir yıllık zaman zarfında Devlet Demiryolları aradaki bir alanın kamulaştırılması konusunda bize bir türlü cevap vermedi. Artık onu beklemeyeceğiz ve aradan bir yol açarak kendimiz bu projeye devam edeceğiz.

AROMATİK BİTKİ ÜRETİM ALANI

Kuyumcular Mahallesinde 120 dönüm büyüklüğündeki yer 10 gün önce belediyemize tahsis edildi. Orada aromatik bitki üretim alanı kuruyoruz.

MEVSİMLİK ÇİÇEK ÜRETİMİ

Okyanus kolejinin hemen önündeki tarım alanında mevsimlik çiçeklerimizi kendimiz yetiştireceğiz. Çiçeklerin ekime başladık.

MACERA PARK, ENGELSİZ KÖY

Mıdık’ta bir ‘Macera Parkı’ yapma girişimimiz var. Gürselpaşa’da bir engelsiz park oluşturmaya çalışıyoruz. Projesi hazır olan engelsiz bir köy oluşturacağız. Engelsiz olimpiyatlarının da yapılacağı bir alan haline getirilecek.

ALZHEİMER MERKEZİ, SANAT MERKEZİ

Yine Gürselpaşa’ya bir Alzheimer Merkezi kazandırmak için çalışıyoruz. Çırçır Fabrikasının sanat merkezi haline getirilmesi konusunda proje tamamlandı. Önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacak.Trafik parkımız var. Projesi hazır. Parkımız içerisinde bir maden müzesi yapma çabamız var. Bunun da projeleri hazır. Önümüzdeki dönem yeni ve işlevsel, mümkün olduğu kadar tasarrufa da uyarak işler yapma dönemi olacak. İnşallah hep birlikte Adana’mıza layık bir noktaya ulaşırız.

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli