Tarih: 19.06.2018 11:03

Kıtalar arası yüzme yarışına yoğun ilgi

Facebook Twitter Linked-in

İstanbul ve eşsiz iki kıtası, 22 Temmuz´da Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı ile 30´uncu kez birbirine bağlanacak. ?Dünyanın En İyi Açık Su Yüzme Organizasyonu? seçilen ve katılımın her geçen yıl artarak rekor kırdığı yarışın elemeleri ise Türkiye´nin beş farklı şehrinde gerçekleşen etkinlikler ile tamamlandı. İstanbul, Adana, İzmir, Ankara ve Trabzon´da yapılan elemelere ?Kıtalararası yüzücü? unvanına sahip olmak isteyen 2041 sporcu katıldı. Yapılan elemelerin başarılı olan isimleri, ev sahipliği yapacakları binden fazla yabancı sporcuyla beraber 22 Temmuz Pazar günü, Asya Kıtası´ndan denize girerek Avrupa´ya doğru kulaç atmanın eşsiz heyecanını deneyimle fırsatı bulacak. 

6,5 kilometrelik dev parkur 
Sporcuların Kuruçeşme Cemiz Topuzlu Parkı´ndan gemiyle Kanlıca Vapur İskelesi´ne götürüleceği yarış, aynı noktaya geri yüzülerek Kuruçeşme Cemiz Topuzlu Parkı´nda son bulacak. Yaklaşık 6,5 kilometrelik bir parkuru yüzerek geçecek yarışta sporcular, zorlu ve keyifli bir deneyim elde edecekler. 

Turistlerin yarışa olan yoğun ilgisi dikkat çekiyor 
Türkiye´nin tanıtımına büyük katkı sağlayan ve bu sene 30 yaşına giren yarışın yurt dışı katılım kotaları ise açıldığı gibi tükendi. 41 ülkeden yüzücünün başvurduğu Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı´nın başvurularına gösterilen en yoğun ilgi ise Rusya ve Ukrayna´dan oldu. Rusya 450 kişilik kontenjanını 13 dakikada, Ukrayna 22 dakikada doldurdu. Açıldıktan 27 dakika sonra yabancı ülke kotası dolan yarışa 748´i erkek ve 452´si ise kadın olmak üzere toplam 1200 yabancı sporcu başvurdu. (Öİ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —