YAZARLAR

  • BIST 100

    115.748%-0,99
  • DOLAR

    6,8672% 0,21
  • EURO

    7,7212% 0,23
  • GRAM ALTIN

    392,38% 0,27
  • ÇEYREK ALTIN

    647,427% 0,27

Adana

04.07.2020

  • İMSAK 03:33
  • GÜNEŞ 05:17
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 20:09
  • YATSI 21:46
  • Cumartesi 38 ° / 22 ° Güneşli
  • Pazar 36 ° / 23 ° Güneşli
  • Pazartesi 34 ° / 23 ° Fırtına

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Koncuk, "Milli Emlak'a ait araziler firmalara kiraya veriliyor"

ÖNCELİK NEDEN KÖYLÜNÜN DEĞİL?: İYİ Parti Milletvekili İsmail Koncuk,"Bu arazilerin firmalara verilmesi köylülerimizde ciddi rahatsızlıklar doğurmaktadır. Şartların köylülerimizin şartlarına uygun hale getirilerek köylülerimize mutlaka verilmelidir" dedi.

ÖNCELİK NEDEN KÖYLÜNÜN DEĞİL?

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, "Tıbbi ve Aromatik Bitkiler ile Süs Bitkileri Yetiştirilmesi ve teşvik edilmesi hem bitki türlerinin tabii ortamda varlığını sağlıkla sürdürmesi açısından hem de diğer bütün tabii kaynaklarda olduğu gibi kaynakların tamamen tüketilmeden, "sürdürülebilir kullanım" ilkesine uygun kullanılabilmesi açısından da büyük önem taşımakta olduğunu belirterek, bu kapsamda Milli Emlak'a ait araziler firmalara kiraya verilmekte ancak uygulama bu topraklar, kendi mücavir alanında olduğu için, sahiplenmiş olan köylü vatandaşlarımızı rahatsız etmekte, şikâyete konu olmakta, uygulamayı hakaret olarak görmektedirler." dedi.
Koncuk, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını isteyerek verdiği soru önergesinde; "Söz konusu arazilerin köylülere ortaklaşa olarak verilmesi beklenirken, firmalara verilmesi köylülerimizde ciddi rahatsızlıklar doğurmaktadır. Şartların köylülerimizin şartlarına uygun hale getirilerek köylülerimize mutlaka verilmelidir. Bu yönde bir çalışmanız olacak mı? Tarımda yaşanan sıkıntılar göz ününe alındığında, geçinmekte zorluk yaşayan çiftçilerimize gelir kaynağı yaratmak için köylerde muhtarların başkanlığında bir heyet kurularak köylüler tarafından "Tıbbi ve Aromatik Bitkiler ile Süs Bitkileri" yetiştirilmesi için bir çalışmanız var mıdır?" dedi.
İYİ Parti Adana Milletvekili Koncuk, son olarak "Tıbbi ve Aromatik Bitkiler ile Süs Bitkileri" yetiştirilmesi için 2017 yılından bu yana kiraya verilen yer sayısı kaçtır? ve kiralama yapan gerçek/tüzel kişi sayısı kaçtır? diyerek sözlerine son verdi.

Haber Kaynak : HABER MERKEZİ