Tarih: 13.02.2019 23:22

?KONGRE ABD´NİN VENEZUELA´YA ASKERİ MÜDAHALESİNİ DESTEKLEMEYECEK?

Facebook Twitter Linked-in

Komisyonun Venezuela konulu bir oturumunda konuşan Engel, ?Başkan´ın savaş tehditlerinden, Amerikan askeri müdahalesinin bir seçenek olmayı sürdürdüğü yönündeki sinyallerinden kaygı duyuyorum. (Oturuma konuşmacı olarak davet edilen) Tanıklarımıza ve diğer izleyen herkese şunu net söylemek isterim: ABD askeri müdahalesi bir seçenek değil? diye konuştu.

Engel ayrıca, Amerika´nın Venezuela devlet petrol şirketi PDVSA´ya getirdiği yaptırımların Venezuela halkı üzerindeki olası etkileri hakkında uyarılarda bulundu. Washington geçen ay Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro´nun petrol gelirlerine erişimini sınırlamak amacıyla yeni yaptırımlar açıklamıştı.
Temsilciler Meclisi üyesi Engel, ?Maduro´yu sıkıştırma ihtiyacını anlıyorum ama Beyaz Saray eğer Maduro gelecek haftalarda iktidardan inmezse bu yaptırımların Venezuela halkı üzerinde yapabileceği potansiyel etkileri düşünmeli? dedi.
?Baskılar er geç Maduro´yu yerinden edecek´

Aynı oturumda konuşan ABD´nin Venezuela özel temsilcisi Elliot Abrams, giderek artan uluslararası baskıların en nihayetinde Venezuela Devlet Başkanı Maduro´nun iktidardan inmesini sağlayacağı görüşünü dile getirdi.

Abrams, Maduro´nun ne zaman iktidardan ineceği konusunda bir tahmin belirtmedi ancak yönetimi içerisinde ?kazanın kaynadığını? ve Venezuela liderinin ?buna daha fazla dayanamayacağını? savundu.

Amerika´nın petrol yaptırımlarının ekonomik yıkıma uğramış vaziyetteki ülkede etkisini hissettirmeye başladığını ve petrol üretiminin yıl sonuna kadar yarı yarıya düşmesine neden olmasının beklendiğini kaydeden Abrams, Venezuela güvenlik güçlerini de Maduro´ya karşı ayaklanmaya çağırdı.

Maduro: ?Guaido mahkeme önünde hesap verecek´

Bu arada Venezuela Devlet Başkanı Maduro, ABD ve bazı ülkeler tarafından geçici devlet başkanı olarak tanınan muhalefet lideri Juan Guaido´nun anayasayı ihlalden dolayı ?er ya da geç? mahkemeler önünde hesap vereceği tehditinde bulundu.

Lübnan televizyonu el-Mayadeen´e konuşan Maduro, Guaido´nun ülkeyi bölmeye ve Trump yönetimini dışardan müdahaleye ikna etmeye çalıştığını öne sürdü.

Maduro, ?Amerikan imparatorluğu topraklarımızdaki tek bir palmiye ağacına dokunmaya yeltensin burası yeni Vietnam´a döner? ifadesini kullandı.
Maduro, Guaido´yu kastederek, ?Siyasetin bir oyun olduğunu ve anayasayı, yasaları ihlal edebileceğini düşünen bu kişi er ya da geç mahkemeler önünde hesap vermek zorunda kalacak? diye konuştu.

KAYNAK: AMERİKANIN SESİ İNTERNET SİTESİ

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —