Koop-İş’te Rasim Mart güven tazeledi
EKONOMİ 2.08.2021 12:47:00 832 0

Koop-İş’te Rasim Mart güven tazeledi

Türk-İş'e bağlı Koop-İş Sendikası Adana Şubesi'nin 14. Olağan Genel Kurulu Adana’da bir otelde gerçekleşti. Tek liste halinde gidilen genel kurulda mevcut Şube Başkanı Rasim Mart güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

 Koop-İş Sendikasının Olağan Genel Kurulu Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Divan Başkanlığını Koop-İş Genel Sekreteri Metin Güney, yaparken genel kurula Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar ile Türk-İş'e bağlı sendika Başkanları katıldı.

Genel kurulunun açılış konuşmasını yapan şube başkanı Rasim Mart, “Adana, Mersin, Osmaniye ve Hatay’da görev yapan kooperatif, ticaret, eğitim ve büro iş kolu işçileri olarak Koop-İş Sendikası’nda örgütlü olmaktan, sendikal hareketin parlayan yıldızının bir parçası olmaktan, KOOP-İş’li olmaktan, gurur duyuyoruz.  Çünkü, uzun yıllar önce, 1964 yılında bir avuç büro emekçisinin kurduğu, bugün kamu ve özel sektörde üye sayısı ve örgütlü olduğu iş yerleri bakımından lider sendika olan sendikamız, sendikal değişimin, yenilenmenin, gelişmesinin öncüsü bir sendika konumuna ulaşmıştır. Bu genel kurulumuzu ne yazık ki buruk bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Değerli Genel Başkanımız, Koop-İş’in etkili gücü, Eyüp Alemdar Başkanımız Covid-19 virüsü nedeniyle bir süredir tedavi görüyor. Şu anda evinde istirahat eden Genel Başkanımıza Allah’tan şifa diliyoruz. Koop-İş Sendikası Adana Şubesi 14. Olağan Genel Kurulundan hepimiz adına Genel Başkanımız Eyüp Alemdar’a sevgi, saygı ve dayanışma duygularımızı gönderiyorum. Genel merkezimizden aldığımız güçle, örgütlenme konusunda çalışmalar yaptık. Bu kapsamda kamu kesiminde, 696 sayılı KHK gereğince, bizim işkolumuza bulunan, Adalet Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu, Gelir İdaresi Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme (Piktes Öğretmenleri), İskenderun Teknik Üniversitesi’nde, özel sektörde ise; Metro Gross Market, H&M gibi mağazaları genel merkezimiz ile koordineli çalışarak sendikamız bünyesine kattık.  Şubemizde örgütlü olan her arkadaşımızın sorunlarını çözmek, onlara işyerlerinde huzurlu bir ortam sağlamak için var gücümüzle mücadele veriyoruz. Çalışmalarımızın tümünü daha önce sizlere gönderdiğimiz faaliyet raporumuzda gördünüz. O nedenle ayrıntıya girmek istemiyorum. Ancak sizler için çalıştığımızı, sizleri mutlu etmek, sorunlarınızı aza indirmek, bize olan inanç ve güveninizi boşa çıkarmamak için emek harcadığımızı bilmenizi isterim.  Özellikle pandemi sürecinde, üyelerimizin bu süreçten en az zararla çıkması için Genel Merkezimizin talimatları doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürdük. Üyelerimizi işyerlerinde ziyaret ettik. işyerlerinde maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulması için gerekli girişimlerde bulunduk. Üyelerimizle diyalogu hiç kesmedik. Onlara her zaman destek olduk. Bu süreçte ne yazık ki, bazı üyelerimiz hastalandı. Onlara geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Covid-19 virüsü nedeniyle hayatını kaybeden bütün üyelerimize, Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz" dedi.        

EYÜP ALEMDAR BU SENDİKANIN TEMEL DİREĞİDİR

Koop-İş Sendikası Genel Sekreteri Metin Güney ise, yaptığı konuşmada Genel Başkanları Eyüp Alemdar'ın rahatsızlığı nedeniyle genel kurula katılamadığını söyledi. Başkan Alemdar'ın her geçen gün eski sağlığına kavuştuğunu ifade eden Güney, "Genel başkanımız bu zorlu sürece rağmen yeniden sağlığına kavuştuysa, sofralarına bir dilim fazla ekmek koyduğu on binlerce emekçinin hayır dualarının sayesindedir. Eyüp Başkan o amansız hastalığı atlattıysa, yaptığı her çalışmadan sonra ona 'Allah Razı olsun' diyenlerin sayesindedir" diye konuştu.

 

 

İŞVERENLE YOĞUN MÜZAKERELER YAPTIK

Koop-İş Sendikası Genel Sekreteri Metin Güney, pandemi sürecinde çalışanların mağdur olmaması için işverenlerle yoğun bir müzakere içinde girdiklerini belirterek "Çünkü bu zor günlerde sendika olarak hep görevimizin başında olduk, üyelerimizi korumak için gerekli önlemleri hemen aldık. Tüm imkanlarımızı seferber ettik. AVM'lerde, Sağlık bakanlığında, Milli Eğitim Bakanlığında, Sosyal Yardımlaş ve Dayanışma Vakıflarında Tarım Kredi Kooperatiflerinde üyelerimiz hak ve çıkarları için pek çok girişimde bulunduk" dedi.

EYÜP ALEMDAR'DAN VİDEOLU MESAJ

Yakalandığı Korona hastalığı nedeniyle genel kurula katılamayan Koop-İş Genel Başkanı Eyüp Alemdar, sendika yöneticilerine ve delegelere videolu mesaj gönderdi. Tedavisinin halen devam ettiğini belirten Alemdar, "Gönül isterdi ki o güzel ortamda olayım. Ancak doktorlarım kalabalık ortamlarda olmamı istemediler. Ama gönlüm sizlerle genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

KADROYA GEÇİRİLMELİ

Türk-iş 4. bölge Temsilcisi edip Gülnar da yaptığı konuşmada sendikal hareketin ve çalışma hayatının zorluklarından bahsetti. Başta KİT'ler olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarında halen taşeron işçi çalıştırıldığına dikkat çeken Edip Gülnar, "Artık buna bir son verilmeli" dedi. Gülnar, "Yıllardır aynı işyerinde geçici işçi olarak çalışan işçilerinde beklentilerinin karşılanmasını istiyoruz. Tüm dünyada etkili olan pandemi ülkemiz de etkili olmuştur. çalışma hayatının yapısı değişmiş. iş ve gelir güvencesi önem kazanmıştır" diye konuştu.

DELEGE RASİM MART DEDİ

Bu arada kuramdan emekli olan Sendika üyelerine plaket takdimi yapıldı ardından seçime geçildi. Adana, Mersin, Osmaniye ve Hatay'dan gelen delegeler oy kullandı. Delege oylarının tamamını olan mevcut Başkan Rasim Mart, Koop-İş Başkanı seçildi. Yönetim Kurulu ise, şu isimlerden oluştu: Rasim Mart (Başkan) Vedat Biberli, Alper Kocaman, Feyzettin Zorlu ve Hasan Dündar

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli