Tarih: 11.12.2019 11:12

Körfez İşbirliği Konseyi’ne (KİK)  toplantısı başladı

Facebook Twitter Linked-in


Körfez İşbirliği Konseyi’ne (KİK) üye ülkelerin liderleri ile heyet başkanlarının, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad'a gelmeleriyle birlikte, KİK Yüksek Kurulu’nun 40’ıncı oturumu çalışmalarına başladı.
Kral Selman Zirve’nin açılışı sırasında yaptığı konuşmada, “Konseyimiz Allah’ın yardımı ile bölgede yaşanılan krizlerin üstesinden gelmeyi başardı. İran rejimi güvenlik ve istikrarı baltalayarak, teröristlerin desteğiyle düşmanlıklarını sürdürüyor. Bölgemiz bugün, krizlerle yüzleşmek için ortak bir çaba gerektiren koşul ve zorluklar yaşıyor. Halklarımızın çıkarlarını korumak, bu sistemin müdahalesini durdurmak, nükleer program ve balistik füzeler geliştirme programlarıyla ciddi bir şekilde ilgilenerek uluslararası toplumla birlikte çalışmak gerekiyor. Enerji kaynakları ve su yollarının yanı sıra, seyrüsefer özgürlüğü güvence altına alınmalı” dedi.
Suudi Arabistan Kralı açıklamasında, Filistin konusundaki tutumları ve Filistin halkının başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir devlet kurma haklarına da değindi.
Yemen hükümeti ile varılan Riyad Anlaşmasına da değinen Kral Selman, Arap Koalisyonu’nun Yemen hükümeti ve halkını desteklemeye devam ettiğinin altını çizdi.
(Kaynak: Şarkul Avsat)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —