Mersin´den Dubai´ye zeytinyağı

Mersin´den Dubai´ye zeytinyağı

Mersin´in Mut ilçesinden Dubai´ye zeytinyağı ihracatına başlandı.

Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, 13 milyon zeytin ağacı varlığı ile tescilli bin 300 yıllık zeytin ağacının bulunduğu ve Türkiye´nin önemli bir zeytin ve zeytinyağı üretim merkezi haline gelen Mut´un, Dubai´ye zeytinyağı ihraç etmeye başladığını söyledi. 
İlçede faaliyet gösteren bir zeytinyağı fabrikasının Dubai´ye ilk etapta 20 ton zeytinyağı ihraç ettiğini belirten Yılmaz, "Mut yöresinin kendine has iklim özellikleri sayesinde tarım ilacı kullanmadan zeytin üretilir. Zeytin yetiştirilen diğer yörelerde her sezon en az 7 defa ilaç yapılıyor. Bu özelliğiyle ilaçsız zeytin sadece Mut´ta yetişir. Mut yöresinin kendine has iklimiyle hem leziz, hem de üst kalitede zeytinyağı üretilmesine olanak sağlıyor" dedi. 
Mut zeytinyağı ile önceki yıllarda 9 madalya aldıklarını ifade eden Başkan Yılmaz, ?Brüksel´den de üstün lezzet ödülü, ayrıca bu yıl İngiltere´den 3, İtalya´dan 1, İsrail´den 2 madalya aldık. Bunun sonucunda yurtdışında da tanınmaya başladık. Artık dış ülkelerden gelen talepler doğrultusunda Mut zeytinyağının ihracatına yöneldik? dedi. (CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler: Mersin Dubai zeytinyağı