Tarih: 22.07.2018 11:53

Orhan Demirdal ölümünün 17. yıldönümünde kabri başında anılacak

Facebook Twitter Linked-in

 Adana Demirspor Kulübü Onursal Başkanlarından Orhan Demirdal ölümünün 17. Yıldönümünde yarın (23 Temmuz Pazartesi) saat 11.00´de Asri Mezarlıktaki kabri başında okunacak mevlit ve dualarla anılacak. 
Ağabeyleri İlhan, Remzi ve Turhan Demirdal kardeşler, Orhan Demirdal´ın yokluğuna alışamadıklarını belirttiler. 58 yaşında hayata veda eden Orhan Demirdal´ı her yıl ölüm yıldönümünde andıklarını ifade eden Demirdal ailesi, "Orhan´ımızın yokluğuna alışamadık. Her yıl anma töreninde bizlerin ve Orhan´ımızın dostları ile kabri başında buluşuyor dualarımızı gönderiyoruz" dediler. 
Orhan Demirdal´ın bir Adana Demirspor aşığı olduğunu hatırlatan Turhan Demirdal, "Orhan Demirdal çok iyi bir Adana Demirsporluydu. Orhan rahatsızlığı döneminde bile Adana Demirspor´un durumu hakkında bilgi alırdı. Kardeşimiz Orhan Adana Demirspor´un başarısıyla gurur duyar, başarılı olmayınca da çok üzülürdü. Orhan´ımızı asla unutmayacağız´´ diye konuştu. 
Ölümüyle Fatih Terim´i gözyaşlarına boğan Orhan Demirdal, onu Adana´da, genç takımda oynarken görüp, elinden tutan isimlerden biriydi. Adana´nın köklü ailelerinden olan Demirdal Ailesi´nin 6 çocuğundan biri olan Demirdal, Ankara Yüksek Ticaret Okulu´nu birincilikle bitirmiş, Adana Demirspor Kulübü´nün teşvikiyle Adana Yüzme Havuzu´nda yüzmeye başlamıştı. Yüzme sporunda isim olmuş Muharrem Gülergin´in talebesi olan Demirdal, o yıllarda rekorları birbiri ardına kırmıştı. 
1965-1970´li yıllarda Adana Demirspor´da büyük başarılara imza atan Demirdal, bir süre sonra kulüpte yöneticilik yapmaya başladı. Yöneticilik yıllarında genç takımda oynamaya başlayan Fatih Terim´i izleyen Demirdal, oldukça yetenekli bulduğu bu genç için diğer yöneticilerle konuştu; onun A takımına yükselmesinde büyük rol oynadı. 
Terim´in yıldızı, Adana Demirspor´da giderek parlıyordu; Galatasaray´dan transfer teklifi gelmişti. O dönemlerde Terim´in en büyük destekçisi yine Demirdal´dı. ´Orhan Abi´sinin tavsiyesine uyarak Galatasaray´a geçen Terim, bu takımda uzun yıllar futbol oynadı; oynadığı takıma teknik direktör oldu ve başarıdan başarıya koştu. 
Terim, ne kadar yoğun çalışırsa çalışsın, destekçisi Demirdal´la bağlantısını koparmadı. Fiorentina´nın başındayken bile, her maç öncesi ´Orhan Abi´sini arayarak "Cebim maç öncesinde açık olacak. Bana şans dilemeyi unutma" dedi. Orhan Demirdal da, Terim´e şans dilemeyi hiçbir zaman unutmadı. 
Demirdal, yöneticiliği bıraktığında Adana Demirspor´un ´Onursal Başkanı´ydı. Hiç evlenmeyen Demirdal´ın hayatı, birkaç yıl önce yakalandığı kan kanseri ile değişmişti. Tedavi için Terim´in tavsiyesiyle İsrail´e giden Demirdal, 2001 yılında 58 yaşında yaşama veda etti. (Öİ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —