Tarih: 23.06.2019 12:11

Pompeo´dan "Trump´ın İran´a mesaj gönderdiği" iddialarına yalanlama

Facebook Twitter Linked-in

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ABD-İran gerilimi ve medyada yer alan bazı haberlere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Reuters haber ajansının ismini açıklamadığı İranlı yetkililere dayandırdığı habere atıfta bulunan Pompeo, "Başkan Trump, Umman aracılığıyla İran´a herhangi bir mesaj yollamadı. Pozisyonumuzu oldukça net bir şekilde belirttik ve zamanı geldiğinde harekete geçeceğiz." ifadesini kullandı.

Pompeo, ABD´nin Irak´taki Balad Hava Üssü´ndeki askerlerini tahliye ettiği haberlerini de yalanladı.

ABD´nin Orta Doğu´da istikrar ve barıştan yana olduğunu fakat İran´ın ABD´ye ait IHA´yı uluslararası kara sularında vurduğuna dair hiç bir şüphelerinin olmadığını vurgulayan Pompeo, "İran´ın pervasız saldırılarına yanıt olarak aldığımız kararlar, dünya genelindeki Amerikan vatandaşlarını ve çıkarlarını korumak içindir." açıklamasında bulundu.

Reuters haber ajansı, perşembe günü ismini açıklamadığı İranlı yetkililere dayandırdığı haberinde, Trump´ın Umman aracılığıyla İran´a mesaj gönderdiğini iddia etmişti. 

Habere göre İranlı yetkililer, Trump´ın mesajında İran´la savaşın yakın olduğunu ancak kendisinin savaş istemediğini ve Tahran´la görüşmek istediğini aktarmıştı.

Trump´ın İran´a görüşme talebine cevap vermek için kısa bir süre tanıdığını belirten yetkililer, buna karşılık, Umman üzerinden Trump´a verdikleri cevapta, İran´a karşı saldırının bölgesel ve uluslararası sonuçları olacağı konusunda uyarıda bulunduklarını ifade etmişlerdi.(Öİ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —