Reverans Sanat, oyunculuk kampı açıyor
KÜLTÜR SANAT 23.05.2021 11:40:00 2053 0

Reverans Sanat, oyunculuk kampı açıyor

14-20 Haziran 2021 tarihleri arsında sürecek olan oyunculuk kampı sinema ve dizi oyuncusu Bülent Polat’ın eğitmenliğinde gerçekleştirilecek

 

2018 yılında tiyatro ekibi olarak yola çıkan Reverans Sanat, köklü bir karar ile 2019 yılından itibaren kurumsal olarak faaliyetlerine devam etmeye başlamış, ilk olarak da Adana’nın oyunculuk alanında temel eksikliklerini fark edip, profesyonel bir oyuncu ile eğitim düzenlemişti. “Adana’da bir ilk Bülent Polat ile Kamera Önü Oyunculuk Atölyesi” sloganı ile ilk adımı atmıştı. Yeni bir ilke daha imza atan Reverans Sanat, bu sefer eğitim ağını genişleterek Türkiye geneli Oyunculuk Kampı ile kendinden sıkça söz ettirmeye başladı..

“Reverans Sanat & Bülent Polat ile Oyunculuk Kampı”, Antalya’da beş yıldızlı otelde gerçekleştirilecek eğitim ile ilgili Reverans Sanat kurucuları Fulya Selvi ve Özge Durmuşcan ile kısa bir sohbet gerçekleştirdik;

-Daha önce Reverans Sanatta; Bülent Polat ile Kamera Önü Oyunculuk Eğitimi başta olmak üzere oyunculukla ilgili bir çok eğitim düzenliyordunuz, neden farklı bir eğitim yapma gereği duydunuz?

-FULYA SELVİ: Bülent Polat ile 2019 yılında gerçekleştirdiğimiz ilk eğitimden itibaren Türkiye geneli çok fazla talep alıyorduk bu talepleri değerlendirmek istedik. Yaz dönemine de denk gelince eğlenceli bir kamp formatının herkese iyi geleceğini düşündük.

-ÖZGE DURMUŞCAN: Bildiğiniz üzere Adana sıcak bir memleket. Bülent Polat’ın eğitimlerine talepte oldukça fazla oluyor, bu yüzden eğitimlerimizde kontenjan sınırlaması uyguluyoruz. Hem yaz döneminin gelmesi hem de mevcut pandemi şartlarını düşünerek böyle bir karar aldık.

-Bu fikir nasıl ortaya çıktı?

-FULYA SELVİ: Aslında aklımıza birçok fikir geliyor fakat hepsini uygulamaya koymuyoruz. İnandığımız fikirleri ise planlayıp uygulamaya koymamız anlık kararlarımızla oluyor. İçinde olmak istediğimiz her projeyi, hızlı bir şekilde hayata geçirmek konusunda bizde bazen kendimize inanamıyoruz. Genellikle hızlı alınan kararların doğru olmadığı düşünülür ama biz başarımızı aldığımız hızlı karalara borçluyuz.

-ÖZGE DURMUŞCAN: Fulya’nın da değindiği gibi Reverans Sanat’ı etkileyecek kararları genelde hep ani alırız. Bir proje için Fulya ile bende çalışırken tatile mi çıksak diye düşünmeye başladık. Reverans Sanat’ın eğitim alanı dışında biliyorsunuz ki Cast ve Menajerlik kısmı da mevcut. İşlerin yoğunluğundan dolayı bu düşüncemizi gerçekleştiremeyeceğimizi ikimiz de biliyorduk. İşe bir oyuncu adayının gözünden bakmayı düşündük. Bu işe gerçekten kafa yoran biri eğitime gelmeyi tercih edecekti fakat pandemi buna engel olacaktı. Biz de açık alanda, temiz hava da izole bir ortam oluşurmak hem de kişinin eğitim almasını sağlamak için bu yola girme kararı aldık.

-Bülent Polat’dan sıkça söz ettiğinizi fark ettik kendisi ile ne kadar süredir çalışıyorsunuz?

FULYA SELVİ: Aslında her şey bizim kendimizi geliştirme isteğimizle başladı. Konservatuvardayken Özge ile sürekli ne yapabiliriz? Kendimizi oyunculuk konusunda nasıl daha fazla geliştirebiliriz diye sürekli beyin fırtınası yapıyorduk. Oyunculuk la ilgili eğitim olanaklarının çoğu İstanbul’da yer alıyor. Önümüz de iki alternatif vardı. Tüm düzenimizi bozup İstanbul’a gidecek ya da Adana’da kalıp sınırlı imkanlarla devam edecektik.  Bülent Bey’in bir dizi projesi için Adana’da bulunuyor olmasını fırsata çevirip kendisi ile görüştük. Samimiyetimize inanması ve bizimle yola çıkmayı kabul etmesi ile Reverans Sanat serüvenimiz başladı. Kendisi ile çalışmaktan çok mutluyuz.

-ÖZGE DURMUŞCAN:  Adana sanatı seven bir şehir. Sektörde Adanalı bir çok oyuncuyu görmeniz mümkün. Fakat profesyonel eğitim ağı nerdeyse yok denecek kadar az. Fulya’nın da bahsettiği gibi kendimizi geliştirmek için bir karar almamız gerekiyordu. İstanbul’a gitmek için imkanımız vardı fakat Adana’da ki herkes bizim ki gibi bir avantaja sahip değildi. Gitmenin bu aşamada bencillik olacağını Adana’da kalarak kendini geliştirmek isteyen insanlara da yardımcı olabileceğimizi düşünerek Reverans Sanat’ı açma kararı aldık. Bülent Polat bir senedir Adana’da bulunuyordu. Kendisini araştırmaya başladık. Oyunculuk için yaşam düzenini değiştirmiş, Amerika’ya gitmiş ve cebi bilgi dolu bir şekilde geri dönmüştü. Bu süreç hem ilgimizi çekti hem de bize örnek teşkil etti. 2019 Mayıs ayıydı kendisi ile görüştük. Kasım’dan itibaren de çalışmaya başladık. İki yıllık bu süreçte hem bize hem de öğrencilerimize çok büyük katkı sağladığını düşünüyorum. Yani anlayacağınız yeri biz de ayrı.

(vş)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

“STOA FELSEFESİ VE TARSUS'TA STOACILIK”KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ KISA FİLM FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

ADANA’DA BAĞLAMA GÜNLERİ’NİN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Düş ve Gerçek Arasında Çareli Çaresiz Çizgiler Kitabı

Sanatçı Selva Özelli Solo Sergisi ile ABD’de

“Doktordan Az Kullanılmış” bu defa bir kitap adı

HÜSEYİN SÖZLÜ, "AĞUSTOS AYI TÜRK'ÜN ZAFER AYIDIR"

İZMİT ALTIN PİŞMANİYE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ‘’BELGESEL FİLM YARIŞMASI’’ FİNALİSTLERİ BELİRLENDİ

EMEKLİLERİN YENİ ADRESİ ‘EMEKLİ KÜTÜPHANESİ’

İZMİR KULLUK İLE TANIŞIYOR

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

“Soul Müziğin Diva”sı Imany, 7 Eylül’de Türkiye’de

‘ÇOK YAŞA CUMHURİYET’ ÖDÜLLÜ BESTE YARIŞMASI BAŞVURULARI İÇİN SON HAFTA!

TÜRK RESSAMLARIN LONDRA ÇIKARMASI!

YILDIZ TOZU KARAKTER ANALİZLERİ

"ZAFERİN RENGİ" GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU İLE ÇEKİMLER İÇİN GERİ SAYIMA BAŞLADI!

Büyükşehir ve YEDAM’dan bağımlılıkla mücadelede iş birliği

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA TÜM TÜRKİYE "ŞEHRİNİ KEŞFEDECEK- GELECEK ENERJİSİNİ KORUYACAK!”

12. ULUSLARARASI İZMİT PİŞMANİYE, MÜZİK ve DANS FESTİVALİ,25-27 AĞUSTOS’TA

‘’20. GELECEĞİN SİNEMASI’’ YARIŞMASININ JÜRİ ÜYELERİ AÇIKLANDI

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli