Tarih: 23.09.2018 14:39

Rusya: "Kara kutuya göre 15 Rus askerinin ölümüne neden olan olayın sorumlusu İsrail"

Facebook Twitter Linked-in

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Akdeniz´de düşen Rus İl-20 savaş uçağının düşüş nedeniyle ilgili toplanan verileri kamuoyuna açıkladı. Konaşenkov, ?İsrail pilotlarının bu olayın yaşanmasında ağır ihmalleri var. Bölgede İsrail F-16 savaş uçakları kasıtlı olarak kullanılmış? dedi. 
İsrail F-16´larının Suriye hava savunma sistemlerine karşı ?kalkan´ olarak kullandığı İl-20 uçağının füze isabet etmesinin ardından acil inişe geçtiğini ifade eden Konaşenkov, ?İsrail uçakları tam olarak Suriye hava sahasındaydı. Onların olmaması gereken bölgedeydi. Saat 21.39´da Rus pilotumuz 4 İsrail uçağının Lazkiye´de bir bölgeye saldırı gerçekleştireceği bilgisini veriyor. 21.40´da İsrail uçakları bölgeye saldırıyı gerçekleştiriyor. İsrail uçaklarının olmaması gereken yasak bölgede yaptığı faaliyetler nedeniyle füze savunma sistemleri devreye girmiş, bu füzelerden biri İl-20 uçağımıza isabet etmiştir. 22.07´de uçağımız radardan çıktı. Uçağımız İsrail ordusunun macerasının kurbanı olmuştur. Bu veriler ayrıca uçaktan çıkan kara kutudaki ses kayıtlarıyla da kanıtlanmıştır? dedi. 
Suriye´nin Lazkiye kentinde İl-20 model Rus askeri uçağı, Suriye hava savunma sistemleri tarafından yanlışlıkla düşürülmüştü. Rusya, olaydan İsrail´i sorumlu tutmuştu.(Öİ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —