Tarih: 26.07.2023 00:20

Sera Kadıgil: "TBMM'de grubu olmayan partilere kısıtlama sürüyor"

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, ekonomideki kötü gidişat ve zamların görüşülmesi talebiyle yapılan olağanüstü toplantı çağrısı sonrası tatilin sona erdiği Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Grubu olmayan partilere yönelik kısıtlamaların sürdüğünü dile getiren Kadıgil, AKP ve MHP gruplarının itirazı ile grubu olmayan partilere söz verilmemesi kararı alındığını aktardı. 
Muhalefetin Meclis çağrısını kıymetli bulduklarını belirten Kadıgil, "Ancak her şeyi sadece Meclis'e odaklayan bir muhalefet anlayışının bizi sürüklediği noktayı da hep beraber görmemiz gerektiğini düşünüyorum" sözleriyle de eleştirisini dile getirdi.

TBMM Genel Kurulu'nun vergi artışı ve zamları konuşmak için olağanüstü toplandığını da dile getiren Kadıgil, vatandaşların ağır vergiler ve zamlar altında ezildiğini ileri sürdü. Kadıgil, ülke yangın yeriyken Meclisin kapanmasını doğru bulmadıklarını dile getirdi.

Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Kadıgil, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Akbelen mevkisinde ağaçlar kesilerek açılmak istenen maden için bir grup köylü kadının direniş gösterdiğini, kadınların direnişine jandarmanın müdahale ettiğini söyledi.

Orman Genel Müdürlüğü ekiplerinin "ormanı korumak yerine ağaçları kestiğini" öne süren Kadıgil, şirketlere kar ettirmek için bunların yapıldığını savundu.

Kadıgil, Akbelen ormanı için direnen vatandaşların yanında olduklarını ve durumun takipçisi olacaklarını bildirdi.

(vş)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —