Seyhan Belediye Meclisi tartışmalı başladı
YEREL 5.10.2021 09:23:00 602 0

Seyhan Belediye Meclisi tartışmalı başladı

Seyhan Belediye Meclisi Ekim 2021 ayı çalışmalarına sert tartışmalarla başladı. Muhalefetin eleştirilerine Başkan Akif Kemal Akay cevap vermedi.

Vahit şahin

Seyhan Belediye Meclisinin Ekim 2021 Ekim ayı çalışmaları tartışmalı başladı.

Seyhan Belediye Meclisi Başkan Akif Kemal Akay, katipler Hacice Yılmaz ve Türkan Pehlivan tarafından açıldı. Toplam 16 maddeden oluşan gündeme bir madde daha eklenmesinden sonra gündem dışı konuşmalara geçildi.

CHP Grup Başkanvekili Güngör Geçer, üniversiteli gençlerin yurt sorununa değinerek, Adana’da öğrenci yurtlarının bulunduğunu ancak yeterli olmadığını, yerel yönetimler olarak bu konuda kendilerine de görevler düştüğünü söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Ali Coşkun, Seyhan’ın ara sokaklarından çektiği fotoğrafları göstererek, “2.5 yıldır Seyhanımıza değer katacak bir çalışma ve proje göremedik. Temizlik hizmetlerinin yetersiz olduğunu görüyorsunuz, acaba yönetimsel bir zafiyet mi var?” diye sordu.

Coşkun, Seyhan Belediye Başkan Yardımcılığına atanan İyi Parti’li Hasan Batur Eroğlu’nu kutladıktan sonra Başkan Yardımcılığına atanan Funda Buyruk’un HDP’li olduğunu ileri sürmesi tartışmalara yol açtı. CHP Grup Başkanvekili Güngör Geçer, oturduğu yerden Coşkun’a müdahale ederek, Funda Buyruk’un CHP üyesi olduğunu söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Şehmus Uçar da Hasan Batur Eroğlu’nu kutladıktan sonra meclis olarak 2.5 yılı geride bıraktıklarını ifade ederek, “Bu süreçte hiçbir şey yapılmadı. Belediyecilik anlayışının başka bir noktaya getirildiğini görüyoruz. Seyhan Belediyesi bakkalcılığa soyunmuştur. Seyhan’da yeteri kadar bakkal var zaten, belediye olarak bu esnaflara sahip çıkmak gerekirdi” dedi.

İşten anlamayanların Seyhan Belediyesi’ni yönetmeye çalıştığını iddia eden Uçar, “Yapamayacağınız işe soyunmayacaksınız. Seyhan’ın 2,5 yılı kaybolmuştur” eleştirisinde bulundu.

CHP’li Meclis üyesi Süleyman Sözütek de konuşmasında Seyhan’a bağlı köyleri gezdiğini, bu köylerin isimlerini sayarak, ”Seyhan’ın köylerinden size selam getirdim. Köylülerimiz ‘seçimden seçime bizi hatırlamayın diyor“ şeklinde konuştu.

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, eleştirilere cevap vermeyerek gündemlere geçti. 2022 mali yılı performans programı tasarısı, 2022 yılı gelir-gider bütçe tasarısı, 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. Maddesi gereğince ödenek aktarılması ve son olarak da Belediye Meclis Üyesi Hasan Batur Eroğlu’nun Belediye Başkan yardımcısı olarak görevlendirilmesinden dolayı aylık ödeneğinin belirlenmesine ilişkinin 4 gündem maddesi görüşülmek üzere ilgili komisyonlara gönderildi.

Seyhan Belediyesi çalışmalarına devam edecek.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false