Tarih: 25.09.2015 14:02

Suriye Yeni Rus Uçaklarıyla IŞİD´i Bombaladı

Facebook Twitter Linked-in

Bir süredir Rusya´nın askeri yığınak yaptığı Suriye, son günlerde IŞİD hedeflerine karşı hava saldırılarını yoğunlaştırmıştı. Amerikan istihbaratı, Rusya´nın Suriye´ye çok sayıda savaş uçağı ve helikopterin yanı sıra asker ve teçhizat gönderdiğini tespit etmişti.

Amerika´nın Sesi´ne açıklama yapan Amerikalı yetkililer, Rusya´nın Suriye´ye hafta başında Lazkiye´deki hava üssünde tutuğu gelişmiş savaş uçağı sayısını 4´ten 28´e çıkardığını bildirmişti.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Amerikalı askeri uzmanların, Rusya´nın Suriye´deki askerleri ve teçhizatını korumak için bu ülkeye uçak yolladığına inandığını söylemişti.

Bununla birlikte Kerry, Rusya´nın IŞİD´le mücadele eden Suriyeli muhaliflerle de çatışmaya girme riski olduğu uyarısında bulundu. Rusya ise, Amerika´nın Suriye´deki varlığına itiraz etmeyeceğini bildirdi.
Son işaretler, Rusya´nın Suriye´deki askeri varlığını arttıracağı yönünde. Jane´s savunma ve istihbarat araştırma kuruluşunun edindiği uydu fotoğrafları, Lazkiye´deki askeri tesislerin yanında yeni inşaatın başladığını gösteriyor. Janes uzmanları tesislerin yakınındaki ?Rus tarzı? askeri çadırların, Moskova´nın Suriye´de birliklerini arttırmaya gideceğine işaret ediyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —