DÜNYA 14.10.2021 10:32:00 447 0

"Suriye'den Saldırılarda ABD ve Rusya da Sorumlu"

Bakan Çavuşoğlu, Suriye’den dün Gaziantep’in Karkamış ilçesine düzenlenen havan saldırısını kınamasına ilişkin de değerlendirmede bulundu. Çavuşoğlu, ABD’nin kınama açıklamasının göstermelik olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye topraklarından Türkiye’ye yapılan havan topu saldırısı ve ABD’nin saldırıyı kınamasıyla ilgili sert açıklamalar yaptı. Çavuşoğlu, Suriye topraklarından Türkiye’ye yapılan saldırılarda ABD ve Rusya’nın da sorumluluğu olduğunu çünkü iki ülkenin de Türkiye’ye verdikleri sözleri tutmadıklarını söyledi.

Çavuşoğlu, “PKK/YPG terör örgütünün Suriye’nin kuzeyinde saldırılarını arttırdığını görüyoruz. Daha önce hastaneye bile saldırdılar çocukları bebekleri öldürdüler. Zaten PKK/YPG çocuk katili damgası yemiş bir terör örgütüdür. Bizim askerimize ve polisimize de saldırdılar. Terör örgütü Suriye’nin bu bölgesinden bizim topraklarımıza roketler, havan topları gibi araçlarla saldırıyorlar. Son zamanlarda bu tür saldırılar da görmeye başladık. PKK ve YPG terör örgütlerinin Türkiye’ye roket atma menzili aşağı yukarı 30 km. Biz özellikle Fırat Kalkanı harekatını başlattıktan sonra özellikle Kuzeydoğu Suriye bölgesindeki harekatlarımızdan sonra ABD ve Rusya’yla bir mutabakata varmıştık. Her iki ülke de bu bölgedeki teröristleri en az 30 km güneye çıkartacaklardı. Rusya, Tel Rıfat ve Münbiç bölgesindeki PKK’lıları da buradan temizleyecekti, uzaklaştıracaktı. Bunlar, maalesef bu sözler tutulmadı. Dolayısıyla son yapılan saldırılarda yani bu bölgede sivillere yapılan saldırılarda da bize yapılan saldırılarda da Rusya’nın ve ABD’nin sorumluluğu var. Çünkü sözlerinde durmadılar. Şimdi bunlar sözlerinde durmadığına göre bu teröristler burada olduğuna ve saldırılarını arttırdığına göre bizim de yapmamız gereken şey nedir? Kendi göbeğimizi kendimiz kesmek. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın da söylediği bu. Biz de gerekeni yapacağız. Bu teröristlerin temizlenmesi için ne gerekiyorsa yapacağız“ dedi.

“ABD göstermelik kınama açıklaması yapıyor”

Bakan Çavuşoğlu, Suriye’den dün Gaziantep’in Karkamış ilçesine düzenlenen havan saldırısını kınamasına ilişkin de değerlendirmede bulundu. Çavuşoğlu, ABD’nin kınama açıklamasının göstermelik olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanı, “Şimdi ABD açıklama yapıyor ‘Müttefikimize Suriye’den gelen saldırıları kınıyoruz’ diyor. Peki bu silahları kim veriyor bu teröristlere? Kim eğitiyor bunları? Sen eğitiyorsun. Sen silah veriyorsun. Sonra da göstermelik bir kınama açıklaması yapıyorsun. Burada samimiyetsizlik apaçık ortadadır. O nedenle bunlar da sözünde durmuyor, kendi güvenliğimiz için gerekeni yapacağız. Burada aslında PKK/YPG’ye yönelik yapacağımız her hamle tıpkı DAEŞ’e yönelik yaptığımız gibi Suriye’nin sınır ve toprak bütünlüğü için de önemli” ifadelerini kullandı.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Ukrayna'da iki savaş uçağı havada çarpıştı

Türkiye'den Güney Kıbrıs'taki cami saldırısına kınama

Putin’den Wagner kararnamesi

Kremlin: “Wagner'in lideri Prigojin'i öldürdüğümüz iddiası mutlak bir yalan”

Dışişleri Bakanı Fidan Kiev’de Zelenski ile görüştü

ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ'NDEN İRAN AÇIKLAMASI

Zelenski: “F-16 tedariki sayesinde Rusya'nın savaşı kaybedeceğine eminim”

Güney California'yı hem fırtına hem deprem vurdu

Kadınlar Dünya Kupası’nda şampiyon İspanya

Rusya’nın insansız uzay aracı Luna-25 Ay’a çarptı

Guterres: "Kıbrıs’ta BM güçlerine yapılan saldırı uluslararası hukuka göre ciddi bir suç olabilir"

COVID-19'un yeni yayılmaya başlayan varyantı Eris hakkında neler biliyoruz?

Türkiye Kıbrıs Konusunda Birleşmiş Milletler’e de bir kınama yayımladı

BM: “Kıbrıs Türk kuvvetleri BM Kıbrıs Barış Gücü görevlilerine saldırdı”

Japon Denizi’nde sular ısındı savaş uçakları havalandı

ABD, Ukrayna'ya F-16 savaş uçakları gönderilmesini onayladı

Türkiye bağlantılı Uygurlar’ı hedef alan tutuklamalar arttı

Kuzey Kore'den şort giyen kadınlara ceza

DSÖ'den yeni Covid alt varyantı 'Eris'e karşı önlemleri kaldırmama uyarısı

2 yıllık Taleban iktidarının bedelini Afgan kadınlar ödüyor

Alman Gazeteciler Birliği: "Gazeteciler Türkiye’ye gitmesin"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli